Zo reken je af met groene aanslag!

Iedereen krijgt te maken met groene aanslag. Buitenmuren, terrassen, tuinmeubelen, ze slaan vaak groen uit na een vochtige periode. Zeker na de winter merk je dat heel wat oppervlakken aangetast zijn. Het begint met een lichte groenige verkleuring, maar die laag wordt met de tijd dikker. Die groene smurrie voelt ook steeds vettiger aan. Dat maakt bijvoorbeeld je terras gevaarlijk glad. Groene aanslag verwijderen is dus niet enkel mooier, het is ook veiliger.

 

Wat is groene aanslag?

Groene aanslag is een verzameling van allerlei soorten organisch materiaal. Het is een mix van aarde, zand, pollen, kiemen, … Het is heel moeilijk te vermijden dat dit materiaal aanwezig is in je tuin en op bijvoorbeeld buitenmuren. De wind, restanten die aan je schoenen blijven plakken en dieren of insecten die in je tuin leven, zorgen ervoor dat dit organische materiaal verspreid wordt. Eerst zie je daar nog niets van. Het is pas na een periode met neerslag dat de groene aanslag zichtbaar wordt. Dan komen onder meer bacteriën, algen en gisten tot leven die voor een groene verkleuring zorgen. Ze scheiden ook vaak een soort slijm af dat de ondergrond glad maakt. Deze groene aanslag wordt steeds hardnekkiger als je het probleem niet aanpakt.

 

Moeilijk te vermijden, wel te verwijderen

Het ontstaan van groene aanslag is amper te voorkomen. Na de winter of een vochtige periode manifesteert groene aanslag zich gemakkelijker. Dat is een volkomen natuurlijke reactie. Wel is groene aanslag vrij eenvoudig te verwijderen. Dat kan je doen met een stugge borstel, water en zeep. Dit is echter een lastige klus. Bij Aquaplan vind je daarom twee producten die je werk heel wat lichter maken.

  1. Stop Groene Aanslag is een krachtig en gebruiksklaar middel tegen groene aanslag. Op alle buitenoppervlakken kan je met deze vloeistof korstmossen, schimmels, algen, … bestrijden. Stop Groene Aanslag is heel geconcentreerd waardoor je met een liter vijf tot tien vierkante meter oppervlak kan behandelen, afhankelijk van de hoeveelheid groene aanslag. Voor en na het aanbrengen van het product dien je het oppervlak wel nog af te borstelen om de groene aanslag te verwijderen.
  2. Met Zelfreiniger wordt de klus nog een stuk eenvoudiger. Met dit product hoef je het oppervlak zelfs niet te borstelen. Zelfreiniger werkt op basis van natuurlijke enzymen die het werk voor jou doen. Breng gewoon het product aan en… klaar! De groene aanslag verdwijnt vanzelf als de enzymen hun werk doen. Het is daardoor ook een heel milieuvriendelijk product!

 

Wil je minder last van groene aanslag?

Wil je dat je terras of andere ‘stenen’ oppervlakken minder vatbaar worden voor groene aanslag? Dan kan je na het reinigen het oppervlak ook behandelen met Klinker-Beschermer of Arduin-Beschermer. Daarmee zorg je voor een kleurloze en dampdoorlatende bescherming op arduin, marmer, natuursteen, klinkers, … Dankzij deze bescherming zal het behandelde oppervlak vuil en vet afstoten en veel langer mooi blijven.

 

En wat met bleekwater of chloor?

Groene aanslag verwijderen met bleekwater of chloor is effectief, maar zeker geen goed idee. Deze producten zijn heel giftig en bovendien heel schadelijk voor het milieu. Het is daarom absoluut geen goed idee om deze producten te gebruiken. Ze doen meer kwaad dan goed.

Zoek verkooppunten