Eerste hulp bij vervuiling van het dak en de gevelmuren

Elk dak, huis en terras heeft wel eens last van vervuiling en groenaanslag. Het ontstaat wanneer zand, aarde en pollen gaan ophopen, vaak op vochtige plekken met weinig zonlicht. Op je terras is dat best gevaarlijk, want de groene smurrie is erg glibberig. Maar ook op je dak en muren ziet het er onaangenaam uit. Gelukkig heeft Aquaplan een oplossing: met de Dak&Muur Reiniger geef je je dak en muren een grondige schoonmaakbeurt en maak je komaf met elke spikkel vuil. Met ons stappenplan en de handige tips ga je eenvoudig zelf aan de slag.

Groenaanslag en vuilophoping eenvoudig verwijderen

Om groenaanslag op je terras te verwijderen, kon je al rekenen op Aquaplans Stop Groene Aanslag. Nu verwijder je ook makkelijke vuil en groenaanslag van de muren en het dak met de Dak&Muur Reiniger. Het reinigingsproduct weekt alle atmosferische vervuiling los en breekt het af. Je hoeft zelfs niet te schrobben en ook een hogedrukreiniger is overbodig. Je ziet al snel een merkbaar resultaat, maar voor een maximale uitwerking wacht je beter enkele dagen.  

Wist je dat?

In tegenstelling tot bleekwater of chloor bevat de Dak&Muur Reiniger geen schadelijke stoffen die je dakpannen, bakstenen of omliggende tuinbeplanting beschadigen. Het product is namelijk biobased en biologisch afbreekbaar.

Dak en muren snel en grondig reinigen met de Dak&Muur Reiniger

Dak&Muur Reiniger is een product tegen vervuiling op je dak en gevelmuren. Je gebruikt het als dakreiniger op zowel platte als hellende daken en het is geschikt voor leien, pannen, shingles, golfplaten, riet en roofing. Ook als muurreiniger heeft het product heel wat toepassingsmogelijkheden. Baksteen, beton, bepleistering, crepi en hout maak je in een handomdraai schoon. 

Dak en muur reiniger

Verwijder zelf vuil met ons stappenplan

Om zelf je groenaanslag en vervuiling te bestrijden, heb je niet veel materiaal nodig. Enkel de juiste hoeveelheid Dak&Muur Reiniger, een sproeier en een borstel. Je gaat als volgt te werkt:

  1. Met de borstel verwijder je eerst grote vuilophopingen manueel. Zo heeft de Reiniger nog meer doeltreffendheid. 
  2. Schud het product en breng het onverdund op een droge ondergrond aan met de sproeier. Idealiter heb je voor een oppervlakte van 5 à 10 m ongeveer 1 liter Reiniger nodig. 
  3. Je hoeft nu niets meer te doen, het product werkt vanzelf. Is al het vuil en de groene aanslag verdwenen? Dan kan je eventueel de ondergrond verder behandelen met verf of een waterdichte coating

Wordt er regen voorspeld? Dek het oppervlak dan af, zodat het regenwater de Reiniger niet wegspoelt. 

stop-groene-aanslag

Tips

  • Je gebruikt de Dak&Muur Reiniger beter niet bij hoge temperaturen in volle zon of bij een omgevings- en ondergrondtemperatuur van minder dan 5°C.
  • Wees voorzichtig wanneer je het product aanbrengt op poederlak. Test het eerst op een onopvallende plaats voor je van start gaat. 
  • De Dak&Muur Reiniger is niet alleen een doeltreffend product tegen de vuil op je dak en aan de muren. Ook voor het groene laagje en vuilresten op je oprit, tuinbeelden, arduin, tuinmeubels, orangeries, serres en tuinkamers is het een ideale oplossing.
Zoek verkooppunten