Je tuin onderhouden en zomerklaar maken? Zo doe je dat

We hebben al een paar heerlijke lentedagen achter de rug, dus binnenkort is het weer tijd om volop in je tuin te vertoeven. En dat doe je natuurlijk liefst in een mooie tuin die er tiptop uitziet, zodat je echt tot rust kan komen. We geven je alvast een paar tips rond tuinonderhoud. Zo is je tuin helemaal klaar voor het warme weer!

Groene aanslag verwijderen

Na een lange en natte winter zie je vaak overal groene aanslag: op je schutting, je buitenmuren, je terras, je tuinmeubelen en noem maar op. Vooral op plekken waar weinig zonlicht komt zie je het vaak. Gelukkig kan je het snel en eenvoudig verwijderen – als je de juiste producten in huis hebt tenminste. Geen zin om te schrobben tot de groene aanslag weg is? Gebruik dan een kwalitatieve zelfreiniger die werkt op alle soorten ondergronden.

Voorkom groene aanslag

Wil je niet elk jaar het gevecht aangaan met groene aanslag? Dan zorg je best voor een arduinbeschermer of klinkerbeschermer. Deze producten zorgen voor een transparante beschermingslaag, waardoor je geen of veel minder groene aanslag krijgt. Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat je tuin minder mooi wordt door die beschermingslaag. Integendeel, want een kwalitatief product zorgt er zelfs voor dat de originele kleuren van de ondergrond herleven.

Geef je oprit of wandelpad een opfrisser

Heb je last van beschadigd asfalt – bijvoorbeeld bij je oprit of je tuinpaden? Geen probleem, je kan het meestal gewoon zelf oplossen. Gebruik bijvoorbeeld koudasfalt of een bitumenemulsie om scheuren en gaten eenvoudig op te vullen. Zo krijgen water en vriestemperaturen geen kans om meer schade te berokkenen tijdens de koude herfst- en wintermaanden.

Leg eenvoudig een vijver aan met behulp van vijverfolie

Wil je je tuin een mooie opfrisser geven zodat je nog meer tot rust komt deze zomer? Dan is een vijver altijd een leuke toevoeging. Vaak begint men er niet aan omdat ze denken dat het veel werk en onderhoud vergt, maar dat is niet noodzakelijk het geval. Je kan bijvoorbeeld een vijverfolie op maat laten maken, uit een sterk materiaal zoals EPDM. EPDM-vijverfolie is niet alleen heel sterk, maar ook zeer elastisch en uitrekbaar. Daardoor is het materiaal zeer geschikt voor onregelmatige ondergronden en scheurt het niet. Eenvoudig te plaatsen én duurzaam dus.

Grappig weetje: anders dan de naam doet vermoeden kan je vijverfolie ook voor je groene dak gebruiken, want het is wortelwerend.

Meer weten over hoe jij je tuin kan onderhouden?

In ons assortiment vind je nog meer producten die je helpen bij het zomerklaar maken en het onderhoud van je tuin. Benieuwd? Bekijk onze tuinproducten hier. Al deze producten zijn ecologisch en gebruiksvriendelijk, zodat jij er als doe-het-zelver onbezorgd mee aan de slag kan. 

Zoek verkooppunten