Search

Kunstleien: mooi en gemakkelijk te plaatsen

Vroeger was een dak met leien enkel te plaatsen door een ervaren vakman. Aquaplan maakt daar met de Kasteel-Lei komaf mee. Deze kunststof leien zien er even exclusief en mooi uit als echte leien, maar ze zijn vervaardigd uit een gerecycleerd composietmateriaal. Elke doe-het-zelver kan aan de slag met deze kunststof dakleien die minstens 40 jaar een perfect resultaat geven.

Kunstleien zijn veel lichter dan echte leien

Een groot voordeel van deze kunstleien is het gewicht. Deze kunststof leien wegen 80% minder dan gewone leien. Dat verhoogt het comfort en het gemak bij de plaatsing enorm. Bovendien zijn de kunstleien van Aquaplan voorzien van twee schroefgaten, afstandshouders en handige markeringspunten. Zo gaat het plaatsen nog sneller en correcter. Deze kunststof leien zorgen ervoor dat je zelfs zonder ervaring een perfect leiendak kan plaatsen.

Nog meer voordelen van kunstleien

Het plaatsen van deze lichte kunststof dakleien gaat heel eenvoudig. Maar dat is niet het enige voordeel. Ook al zijn deze kunstleien heel licht, ze zijn wel heel erg sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Regen, hagel, wind, uv-stralen, vervuiling en vorst krijgen geen vat op dit type leien. Ze geven je zo minstens 40 jaar een perfect en mooi leiendak. Omdat ze gemaakt zijn uit 100% gerecycleerd materiaal, zijn kunstleien bovendien heel milieuvriendelijk. Nog een voordeel is dat kunststof dakleien heel brandveilig zijn.

Voorbereiding en afwerking van kunststof leien

Voor het renoveren van een dak dat bestaat uit shingles of roofing, hoef je het oude dak niet te verwijderen. Dat kan gewoon dienstdoen als onderlaag voor de kunstleien. Voor nieuwe daken is een bitumineuze waterdichte onderlaag nodig, zoals Zelfklevende Dakrol of een van onze andere Polyester Dakrollen. De leien schroef je vervolgens vast met zelftappende roestvrije schroeven en de zijkanten van het dak kun je afkitten met bitumineuze reparatiemastiek. Voor de afwerking maak je eenvoudig een rustiek ogende nok met Aqua-Lood of Zelfklevend Lood.