Over Aquaplan

Met Aquaplan kan iedereen zijn huis en tuin verbeteren en beschermen. Vochtproblemen, dakbedekking, isolatie, … Al meer dan 30 jaar helpen wij graag onze klanten hun huis en tuin te beschermen! Het is ons doel dat ook de doe-het-zelver het resultaat van de vakman evenaart. Daarom begeleiden wij u van A tot Z en maken we zo elke klus eenvoudiger.

Dit is onze geschiedenis. Dit is waarom duizenden klanten al meer dan 30 jaar vertrouwen op Aquaplan!

 • 1985
  Created with Sketch. Geboorte van Aquaplan

  Atab, leider in professionele dakbedekking oplossingen, vindt de tijd rijp om de Belgische Doe-Het-Zelf markt op te gaan! In 1985 ziet Aquaplan het licht. Via verschillende DIY zaken en bouwmarkten ontdekt de DHZver het Aquaplan gamma.

 • Oprichting van Aquaplan Nederland

  Aquaplan introduceert succesvol zijn DHZ-verhaal in Nederland. Aquaplan wordt zo marktleider in de Benelux.

 • Eerste keer Batibouw

  Om het succesverhaal te versterken neemt Aquaplan een eerste keer deel aan de belangrijke publieksbeurs Batibouw. Deze beurs is dé place to be voor elke bouwer en doe-het-zelver in België. Aanwezigheid op deze en andere beurzen geven een boost aan het merk Aquaplan bij retailers en consumenten.

 • Aquaplan is overal

  Aquaplan werkt verder aan haar naambekendheid. De kusttram krijgt een jasje van Aquaplan en via radioreclame op Radio 2 leren duizenden huiskamers ons beter kennen.

 • Vernieuwd gamma

  Het succes van Aquaplan blijft groeien en we vernieuwen in 1992 het volledige gamma vloeibare waterdichtingsproducten. Hiervoor bouwen we een nieuw tankpark en een nieuwe productiehal. We nemen ook nieuwe mengers, afvullijnen en verpakkingsmachines in gebruik.

 • Aquaplan & het "Grün Punkt"

  Aquaplan trekt met het Grüne Punkt resoluut de ecologische kaart. We sluiten aan bij Fost-Plus en Val-i-Pac om verpakkingsafval te verminderen en/of te recycleren. Het resultaat: Aquaplan lanceert als eerste een volledig ecologisch DHZ gamma. De service en professionele aanpak van Aquaplan wordt gesmaakt. De Belgische distributie beloont ons voor deze prima manier van samenwerken.

 • 2000
  iko Aquaplan member of the IKO Group

  In het nieuwe millennium neemt de IKO-groep Aquaplan/ Atab over. Deze groep werd in 1951 opgericht in Canada en was al sinds 1972 aanwezig in België. Dankzij het gamma dakrollen, bitumineuze golfplaten en vloeibare waterdichtingsproducten van Aquaplan/Atab wordt de IKO groep stevig marktleider in dak- en isolatieproducten. Antwerpen wordt de Europese hoofdzetel en kenniscentrum van de IKO group.

 • Lancering PIR isolatplaat

  De lancering van dit nieuwe product is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Aquaplan/Atab! Deze isolatieplaat maakt van Atab een fabrikant van totaalsystemen voor de bouw. IKO begint in Klundert (NL) met de productie van de IKO Enertherm PIR isolatieplaten.

 • Aquaplan gaat voor maatwerk

  Aquaplan lanceert het concept Op maat. Met dit totaalconcept kan de doe-het-zelver aanvankelijk zijn EPDM rubberen dak op maat bestellen. In snel tempo volgen nog meer op maat oplossingen zoals Aqua-Pan, Kasteel-Lei, AquaplanT Groendak, Draintegels, … ook op maat aangeboden voor particulieren.

 • 2015
  Created with Sketch. 30 jaar Aquaplan met een frisse uitstraling

  In 2015 wordt Aquaplan 30 jaar en krijgt het een nieuw logo, nieuwe huisstijl en nieuwe verpakkingen. Een herkenbare identiteit, uniforme kleurcodes en duidelijke foto’s zijn de belangrijkste elementen van deze grote rebranding.