Search

Snel een nieuw hellend dak met metalen dakpanplaten

Wil je snel en gemakkelijk een nieuw hellend dak plaatsen op een tuin- of vakantiehuisje, carport, bijgebouw, prieeltje, dierenhok …? Dan zijn metalen dakpanplaten altijd een goed idee. Het assortiment AQUA-PAN bestaat in twee verschillende stijlen dakpanplaten waarmee je snel zorgt voor een waterdicht en mooi resultaat. Met deze slimme dakbedekking leg je 24 of 35 pannen in één keer, zonder snijwerk. Op die manier voorzie je een hellend dak snel van een dakbedekking.

Dakpanplaten passen op elk dak

Elke panplaat is 1 m² groot. De verzinkte metalen platen zijn heel stevig en hebben een levensverwachting van minstens 20 jaar. Ook handig is dat deze dakpanplaten passen op elk hellend dak, zonder te snijden. Dat komt omdat je ze kunt laten overlappen in de hoogte en in de breedte. Dat maakt het plaatsen van panplaten echt wel heel eenvoudig.

Tip: ga je een dak renoveren? Dan hoef je met dakpanplaten zelfs het oude dak niet te verwijderen. Dat oude dak kan perfect dienst doen als onderlaag. Plaatsen, schroeven en KLAAR!

Voor welke stijl dakpanplaten ga jij?

Bij AQUA-PAN kun je kiezen uit twee verschillende stijlen: AQUA-PAN Classic en AQUA-PAN Ebena. Beide panplaten zijn ongeveer even groot, maar de Classic heeft golvende pannen voor een klassieke uitstraling terwijl Ebena een motief van vlakke pannen heeft met een meer moderne look. Classic-dakpanplaten zijn er in de kleuren antraciet en rood, Ebena-panplaten vind je in de kleuren pepper en cherry.

Panplaten: niets dan voordelen

Metalen dakpanplaten zijn vooral handig om snel een nieuw dak te plaatsen. Ze laten het werk snel opschieten, je hoeft ze niet te snijden en ze passen zonder dat je met afval blijft zitten. Bij een renovatie kun je de panplaten zelfs gewoon op de oude dakbedekking plaatsen. Bovendien zijn dakpanplaten geluiddempend en hoeft de dakstructuur niet heel stevig te zijn omdat ze heel licht zijn.

Toebehoren voor een perfecte plaatsing van je metalen dakpanplaten

De AQUA-PAN-dakpanplaten plaatsen en afwerken doe je met bijpassende toebehoren. Zij zorgen ervoor dat het resultaat altijd top is en heel lang meegaat. Zo zet je een dakpan plaat vast met zelftappende schroeven met een EPDM-dichting. Bovenop het dak komt een bijpassende AQUA-PAN nok. Er zijn ook bij passende zijkanten (windveren) die ervoor zorgen dat wind niet onder het dak kan terechtkomen. Deze windveren werk je af met de bijpassende afsluitstukken.