Search

Coating aanbrengen beschermt en maakt waterdicht

Elke doe-het-zelver gaat geregeld aan de slag met coatings. Logisch, want een coating is een eenvoudige manier om materiaal te beschermen of om constructies waterdicht te maken. Er zijn heel veel verschillende soorten coatings op de markt, en elke coating heeft zijn eigen karakteristieken. Je hebt beschermende coating, transparante coating, waterafstotende coating … Afhankelijk van het doel ga je coaten met een ander product. Binnen het assortiment van Aquaplan vindt elke doe-het-zelver altijd een ideaal product voor elke klus.

Wat zijn coatings?

Een coating is een oppervlaktebehandeling die bestaat uit een mengsel van stoffen. Die coating kun je op verschillende materialen strijken om ze extra kwaliteiten te geven. Zo heb je waterkerende en vochtwerende coatings. Je hebt zelfs isolerende coating en reflecterende coating om je te beschermen tegen warmte en schadelijke uv-straling. Coatings maken je werk heel wat duurzamer, en daarom zijn ze niet weg te denken uit het leven van elke doe-het-zelver.

Waarom coaten?

Een coating aanbrengen is een snelle manier om (vocht)problemen op te lossen of om ze te voorkomen. Het woord coating zegt het zelf: het komt van het Engelse ‘coat’, wat jas betekent. Met een coating zorg je voor een beschermende ‘jas’ voor je huis die beschermt tegen de invloeden van de natuur. Daarbovenop is een coating aanbrengen heel eenvoudig en geven ze meteen een goed resultaat.

Soorten coatings

In het gamma coatings vind je heel veel verschillende soorten. Om het je eenvoudig te maken, delen we ze in naar de plaats waar je de coating gebruikt of naar de toepassing. Je vindt in het gamma coatings van Aquaplan onder meer:

Topkwaliteit coating

Alle beschermende coatings van Aquaplan zijn coatings van hoge kwaliteit. Zo is elke coating eenvoudig aan te brengen, doeltreffend en permanent. Bovendien zijn onze coatings milieuvriendelijk en veilig in gebruik. Ze hechten goed aan de ondergrond en vormen een beschermende of waterkerende laag op de ondergrond.