Search

Je fundering waterdicht maken

Grondwater is een belangrijke boosdoener bij tal van vochtproblemen. Zeker bij kelders kan je maar beter voorzorgen nemen tegen aantasting door grondwater. Maar ook je fundering verstevigen en waterdicht maken is belangrijk. Het is een kleine moeite om je funderingen waterdicht te maken door ze op de juiste manier te behandelen. Het bespaart je later mogelijk veel problemen. Dit doe je best als je aan het bouwen bent, maar ook later is het nog mogelijk om je funderingen (opnieuw) waterdicht te maken.

Je fundering verstevigen en waterdicht maken

Problemen met funderingen zijn niet altijd zichtbaar. Als je bijvoorbeeld problemen hebt met opstijgend vocht, dan kan je door het injecteren van je muren het zichtbare probleem verhelpen en de binnenmuren beschermen. Toch kan onder de vochtbarrière het aanwezige vocht nog steeds de fundering verder aantasten. Je fundering versterken en je fundering waterdicht maken is dan ook een goed idee.

Je fundering waterdicht maken kan je doen met deze twee producten:

  • Waterkering fundering met OndergrondsHet ideale middel om funderingen waterdicht te maken, is Ondergronds. Met dit product zorg je voor een professionele waterdichting van funderingen. Het is een soepele bitumen-emulsie die alle ondergrondse materialen voorziet van een waterdichte laag. Met deze naadloze bekleding kan je je fundering verstevigen zodat deze ook beschermd is tegen onder meer humus, verdunde organische zuren en alkaliën. Het is met andere woorden een product waarmee je je fundering blijvend kan verstevigen en waterdicht maken.
  • Fundering waterdicht maken met Black FoundationsEen ander product om een fundering te verstevigen is Black Foundations. Dit product geeft een vochtwerende bescherming voor alle ingegraven materialen, waaronder funderingen. Het product droogt snel en is meteen vochtwerend.

Fundering versterken is belangrijk

Het beschermen van je fundering is belangrijk, want ze dragen je woning. Als daar iets misloopt, zijn vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een vochtige kelder of vochtige binnenruimtes niet uit te sluiten.

Maar zelfs als je vochtproblemen hebt die afkomstig zijn van de funderingen, hoef je niet te panikeren. Met Ondergronds en Black Foundations kan je vrij eenvoudig een fundering renovatie uitvoeren. Je bestaande fundering versterken is natuurlijk meer werk omdat je hiervoor de fundering dient bloot te leggen. Maar als het noodzakelijk is, kan je zeker ook een aangetaste fundering terug waterdicht krijgen.