Search

Roofing plaatsen voor elke doe-het-zelver

Een roofing dak is de ideale dakbedekking voor platte en licht hellende daken, of platte daken waar hellende delen in voorkomen. Met de roofingoplossingen van Aquaplan kan elk type doe-het-zelver in feite een waterdichte roofing plaatsen die zowel duurzaam als waterdicht is. Afhankelijk van het type project dat je voor ogen hebt, vind je binnen ons assortiment roofingrollen die gebrand en gelijmd kunnen worden.

Waarom kiezen voor een roofing dakbedekking?

Roofing voor een plat dak is een heel flexibel materiaal dat door zijn geringe gewicht makkelijk te plaatsen is, en indien nodig ook eenvoudig valt te herstellen. Roofingdakrollen zijn ook een zeer voordelige keuze, aangezien het goedkoper is dan bijvoorbeeld een dak in EPDM-rubber. Daarnaast is elk soort roofing van Aquaplan scheurvast en bestand tegen rotten.

Verschillende soorten roofing voor elk project

Er zijn verschillen in eigenschappen en manieren om de roofing dakrollen te gebruiken. Afhankelijk van het project maak je vooraf beter een keuze voor een roofing rol die past bij je budget of je project.

Roofing die je zowel kunt lijmen als branden

Dakrol Polyester PPE 4 AR-MMP heeft onderaan een geperforeerde folie waardoor je de bitumen dakrol kunt branden of lijmen met Aquaplan Roofix. De ingewalste leislag bovenaan zorgt voor een extra bescherming tegen uv-stralen. Ook Dakrol Polyester APP Anti-UV 4 T-MMP kun je lijmen of branden, maar biedt een nog hogere weerstand tegen uv-straling en temperatuurschommelingen. Deze roofing rol gaat daardoor nog langer mee. Voor projecten met de hoogste kwaliteitseisen, kies je voor de tien jaar garantie bij Dakrol Polyester APP Anti-UV4 AR-MMP.

Roofing die je enkel kunt lijmen of branden

Voor eenvoudige dakconstructies kun je kiezen voor de Dakrol Polyester Prom 4 AR/T. Deze roofing kun je enkel verlijmen. Ga je voor goedkope roofing met de hoogste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is Dakrol Polyester Prom AR/MEC een voltreffer. Deze roofing rol kan je echter alleen op je dak branden.

Toebehoren om je roofing te plaatsen en af te werken

Om je roofing dak af te werken bestaan er ook heel wat handige producten. Door je roofing met Dak-Alu te bewerken, zal je dak de zon weerkaatsen. Zo vermijd je grote hitte in de ruimte onder het dak. Voor het plaatsen van de bitumen dakrollen bestaan er goede rollen als onderlaag en primers om de dakrollen beter te laten hechten.

Je roofing afwerken doe je met de dakrandprofielen, muurprofielen en alu-concept van Aquaplan. Alu-concept is een volledig assortiment van producten om bijvoorbeeld de afvoer af te werken, bladeren in de afvoer te vermijden, je dak te ontluchten … Moeilijke details van je dak werk je waterdicht af met lood, zelfklevende afdichtingsband Aqua-Band of Dak-Detail. Zo vermijd je problemen met je dak.

Heb je toch een lek in een roofing dak? Ook dat is zo hersteld! Er bestaan heel wat producten om je roofing te herstellen. Denk hiervoor aan Aqua-Stop of Dak-Reparatie. Met deze producten is je dak snel weer waterdicht. Aqua-Stop breng je zelfs aan terwijl het buiten nog regent.