Search

Je eigen doe-het-zelfgroendak op maat

Groendaken zijn tegenwoordig heel populair, en dat is niet toevallig. De voordelen voor je huis en voor het milieu zijn aanzienlijk. Bovendien vergt een groen dak weinig onderhoud en kun je het zelf installeren. Redenen genoeg om na te gaan of een groendak ook iets voor jou is. Wij geven je hier alvast een prima voorzet.

Wat is een groendak?

Groene daken zijn daken die begroeid zijn met vegetatie. Die begroeiing kan heel divers zijn: grasdaken, kruidendaken, bloemendaken … Je vindt groendaken zowat overal: op huizen, tuinhuizen, kantoorgebouwen, kippenhokken … Het kan zowel op hellende als op platte daken geplaatst worden, de begroeiing kan laag zijn, maar soms ook hoger dan een halve meter. Meestal zul je bij huizen een extensief groendak zien waarbij de planten niet te hoog groeien. Dat heeft immers weinig onderhoud nodig.

Heel veel groendak voordelen

Er zijn heel wat redenen om te kiezen voor een groendak. Het heeft sowieso een natuurlijke uitstraling met esthetische kwaliteiten, maar zijn nog heel wat meer groendak voordelen.

 • Een groendak is goed voor het milieu omdat het CO2 helpt verminderen
 • Bovendien zorgt een groendak voor een gespreide waterafvoer. Daarmee vermijd je waterproblemen tijdens een hevige regenbui
 • Een groendak geeft een betere isolatiewaarde (thermisch en akoestisch), zowel in de winter als in de zomer
 • Een groendak vraagt amper onderhoud en is heel duurzaam
 • Omdat het de schadelijke uv-straling van de zon tegenhoudt, gaat je dak langer mee

Als doe-het-zelver kun je voor je groendak kiezen voor de producten van AquaplanT Groendak. Die zijn ook geschikt voor lichtere constructies zoals garages, tuinhuizen, bijgebouwen en carports. De kant-en-klare sedumbeplanting is vrij licht. De installatie met een tray-pakket weegt maximaal 60 kg/m² en de installatie met groendak op rol weegt maximaal 80 kg/m². Het totale groendak gewicht vormt  meestal geen probleem.

Met AquaplanT installeer je zelf eenvoudig je groendak

Ben je overtuigd van de voordelen, maar weet je niet goed hoe te beginnen aan het plaatsen van een degelijk groendak? Dan geeft AquaplanT je de perfecte oplossing. Dit product is in feite een compleet en handig pakket om je groendak gemakkelijk zelf te plaatsen. Je meet gewoon de oppervlakte van je plat dak en wij leveren alles in de juiste hoeveelheden bij je thuis. Die levering is zelfs helemaal gratis. Het pakket bestaat onder meer uit de vegetatiemat, vruchtbaar substraat en wortelwerende drainagematten.

Voor grote daken kies je best voor AquaplanT Groendak ‘OP ROL’. Voor kleine daken (< 40m²) bestaat er ook AquaplanT in trayvorm. Dat zijn kant-en-klare groendak-cassettes voorzien van substraat en sedumplanten. De plaatsing is uiterst snel en eenvoudig omdat de trays enkel aan elkaar geklikt dienen te worden.

AquaplanT: praktisch en compleet pakket voor je groendak

 • Al het materiaal gratis thuis geleverd
 • Isolerende werking in de zomer- en winterperiode
 • Langere levensduur van de bestaande dakbedekking
 • Goed voor het milieu
 • Buffer tegen wateroverlast
 • Vergt weinig onderhoud