Search

Plat dak plaatsen? Ook dan is een roofprimer aanbrengen een must!

Een primer is bij verschillende klussen een goed idee. Bij het schilderen, voor het behangen … maar ook als je bitumineuze dakrollen gaat plaatsen, is vooraf een roofprimer aanbrengen een must. Dankzij een dakprimer zet je achtergebleven stof vast op het dak en zullen de dakrollen beter hechten op je dak. Het resultaat is een gegarandeerd waterdicht dak dat vele jaren intact blijft.

Dakprimer SBS… de roofprimer voor dakrollen

Of je nu kiest voor een plat dak uit epdm rubber of voor bitumineuze dakrollen, gebruik altijd een bijpassende roof primer onderlaag. Dat beetje extra werk heeft later enkel voordelen om lang en probleemloos van je dak te kunnen genieten.

Voor een rubberen dak bestaat er een specifieke epdm rubber primer, maar voor het plaatsen van dakrollen is Dakprimer SBS de juiste keuze. Deze bitumenprimer zorgt voor een sneldrogende impregneerlaag die het achtergebleven stof fixeert, poreuze ondergronden neutraliseert en een optimale hechting verzekert. Na het aanbrengen van de primer breng je zonder problemen zelfklevende dakrollen of dakonderhoudsproducten aan.

Sneldrogende dakprimer voor optimale hechting

Het grootste voordeel van een roofprimer is natuurlijk dat de dakbedekking veel beter zal hechten. Maar een dakprimer is ook heel eenvoudig aan te brengen. Het is dus weinig extra moeite voor een veel beter eindresultaat. Bovendien droogt Dakprimer SBS heel snel zodat je na ongeveer één uur al de tweede laag of de dakrollen kunt aanbrengen. Deze primer zorgt voor een ondoordringbare bitumen onderlaag. De dakprimer is gemaakt op basis van sterke synthetische SBS-rubbers, perfect geschikt om jouw dak een lang leven te bezorgen.