Search

Een rubber dak plaats je met epdm lijm

Bij Aquaplan kun je een rubber dak op maat laten maken. Dat is niet enkel handig, zo zijn er ook weinig naden die voor problemen kunnen zorgen. Epdm is een superelastische rubberen folie die je gegarandeerd vele tientallen jaren een zorgeloze dakbedekking geeft. Waar het rubber wel moet worden gelijmd, ben je met krachtige epdm lijm ook zeker van een zorgeloze dakbedekking. De epdm lijm van Aquaplan heeft een zwarte kleur en zit in een handige koker van 290 ml. Daardoor kun je de lijm gemakkelijk en zonder knoeien aanbrengen met behulp van een kitpistool.

Epdm lijm aanbrengen is kinderspel

Ons epdm lijm gamma is heel eenvoudig: er is maar één soort in één verpakking. Geen keuzestress dus! Je hebt altijd de beste lijm ter beschikking. Epdm Rubber Dak Lijm is een lijm met een zeer hoge kleefkracht, ideaal dus om je rubberen dak aan elkaar te lijmen. De hoge kwaliteit van deze lijm voor epdm zorgt ervoor dat een streepsgewijze verkleving al voldoende is voor een perfecte hechting. Zo kun je met een geringe hoeveelheid epdm lijm heel je dak verlijmen. Bovendien lukt epdm aan elkaar lijmen altijd, zonder problemen van lekkage. Gebruik deze lijm enkel op een dak uit epdm rubber. Epdm op roofing lijmen is geen goed idee, daar bestaan andere producten voor.

Voordelen van epdm lijm

Het gebruik van lijm voor epdm heeft heel wat voordelen ten opzichte van de klassieke dakbedekkingssystemen zoals bitumen roofing. De kwaliteit en de duurzaamheid van een dak in epdm rubber zijn zeer hoog. Doordat dit materiaal goed bestand is tegen uv-straling en ozon, zal een epdm rubber dak zelfs bij langdurige blootstelling aan zonlicht niet barsten of uitdrogen. Daarnaast hecht de bijpassende epdm lijm prima en is die eenvoudig aan te brengen. Ook belangrijk is dat deze lijm niet schadelijk is voor je gezondheid. De epdm lijm bevat immers geen schadelijke solventen.