Search

Alles voor een perfecte dakafwerking

Is je dak bijna volledig geplaatst? Dan kun je beginnen aan de dakafwerking. Een schuin dak afwerken of de dakafwerking van een plat dak zijn niet zo moeilijk, en er bestaan heel wat handige producten voor dakafwerking die het je heel wat eenvoudiger maken. Dakafwerking is onder meer nodig voor hemelwaterafvoer, het plaatsen van dakranden, dakhoeken en loodwerk. Maar ook bladvangers, producten voor de ontluchting en leislag kunnen belangrijk zijn voor de afwerking van je dak.

Schuin dak afwerken

Een schuin dak afwerken doe je in de eerste plaats met de afwerkingsproducten die bij de dakbedekking passen. Heb je een dak geplaatst met Aqua-Pan van Aquaplan? Dan kun je de nok van dit schuin dak afwerken met Aqua-Pan-nok (en het bijhorende Aqua-Pan nokafsluitstuk). De zijkant maak je waterdicht met de Aqua-Pan-windveer. Wil je een schuin dak afwerken dat je geplaatst hebt met Topline-golfplaten? Dan komt de bijpassende Topline-nok zeker van pas voor een mooi afgewerkt resultaat.

De dakranden werk je eenvoudig waterdicht af met Easy-Band. Dit is een soepele bitumenband waarmee je dakranden, opstanden, schoorstenen, goten, randen, dakdoorvoeren … waterdicht kunt afwerken.

Dakafwerking plat dak

Voor de afwerking van je plat dak kun je ook gebruikmaken van de Easy-Band waterdichte afsluitband. Voor dakafwerking van een plat dak raden we het Dakrandprofiel en Buitenhoek Alu van Aquaplan  aan voor een esthetische dakrandafwerking. Wil je het plat dak waterdicht laten aansluiten aan een muur? Dan is een muuraansluitprofiel een must. Hiermee vermijd je het binnendringen van water tussen de muur en de dakbedekking.

Andere soorten dakafwerking

Voor een perfecte dakafwerking hebben nog heel wat andere producten een groot nut voor een duurzaam resultaat. Zo zijn er heel wat producten voor hemelwaterafvoer, zowel voor dakafwerking van een plat dak, maar ook voor de afwerking van je hellend dak. Om problemen met je waterafvoer te voorkomen kun je ook bladvangers installeren die verhinderen dat bladeren en vogels in de afvoerpijp terechtkomen. Ook producten voor de verluchting van je dak en leislag om je plat dak te beschermen zijn vaak een goed idee. Het Zelfklevend Lood van Aquaplan  is een aanrader: echt lood dat voorzien is van een zelfklevende butyllaag en een beschermende coating. Hiermee kun je vlot aan de slag om je dak helemaal waterdicht te maken.

Waterdichte dakafwerking, ook voor de doe-het-zelver

Alle producten voor dakafwerking van Aquaplan helpen je om snel en doeltreffend je dak waterdicht te maken. Je schuin dak of plat dak afwerken is van het grootste belang om jarenlang te genieten van een waterdicht dak. Met de kwaliteitsproducten van Aquaplan zet je alvast een grote stap om dit te realiseren, ook als doe-het-zelver.