Search

Oplossingen voor vochtbestrijding in je hele huis

Vocht behandelen is een koud kunstje met Aquaplan!

Als er één grote vijand is voor een woning, dan is het wel vocht. Vocht kan overal opduiken: een lek in een dak, vochtige binnenmuren, schimmel door condensatie en te weinig verluchting, een plas in de kelder, … Telkens is de oorzaak anders en telkens is een andere vochtbehandeling en vochtbestrijding nodig. Daarom heeft Aquaplan een heel assortiment aan vochtbestrijding producten die je helpen bij elke vorm van vochtbestrijding.

Vochtbestrijding buitenmuren

Wil je vermijden dat vocht via de buitenmuren naar binnen sijpelt? Dan kan je aan de slag met Muur-Dicht of Transparant. Deze twee producten voor vochtbestrijding zorgen voor een waterdichte coating op je buitenmuren, maar laten je muren wel nog ademen. Zo kan vocht ook nog naar buiten via de muur.

Met DPC-waterkeringsfolie vermijd je opstijgend vocht in je buitenmuren. Deze rotvrije, scheurvaste en waterdichte folie op rol is handig en makkelijke in te metselen dankzij het gewafeld profiel. Deze folie kan je ook voor binnenmuren gebruiken.

Ondergrondse buitenmuren kan je behandelen met Black Foundations of Ondergronds. Hiermee voorzie je alle ondergrondse muren en andere materialen van een waterdichte coating.

Vochtbestrijding binnenmuren

Zie je op sommige muren soms condensvocht opduiken? Met Anti-Condensatie verhelp je dit probleem snel en eenvoudig. Deze isolerende en decoratieve muur- en plafondcoating zorgt ervoor dat je muren minder koud zijn en er geen condensatie meer ontstaat. Zo vermijd je opstijgend vocht … en daardoor ook schimmelvorming op je binnenmuren.

Wil je de muren van je badkamer beschermen tegen vocht? Dan kan je alle muren van je sanitaire ruimtes behandelen met Badkamer-Dicht. Zo maak je een decoratief en waterdicht scherm. Je kan deze waterdichte coating ook later betegelen.

Ook je binnenmuren kan je beschermen tegen vochtdoorslag. Met Binnenmuur-Droog creëer je snel en eenvoudig een transparante en waterdichte barrière tegen vochtdoorslag. Op deze laag kan je de muur verder afwerken, zonder je nog langer zorgen te maken over toekomstige vochtproblemen.

Opstijgend vocht bij binnenmuren is een probleem dat niemand graag ziet opduiken. Toch kan ook dit probleem door elke doe-het-zelver doeltreffend aangepakt worden. Vochtbarrière en Wall-Injector zijn twee producten van Aquaplan waar je mee aan de slag kan om de klus te klaren.

Vochtbestrijding in kelders

Kelders zijn extra gevoelig voor vochtproblemen. Maar ook voor deze ruimte heeft Aquaplan een heel assortiment gespecialiseerde producten die elke doe-het-zelver makkelijk kan gebruiken. Je keldermuren kan je waterdicht maken met Kelder-Bezetting, Kelder-Epoxy of Waterdruk-Stop.