Search

Verschillende soorten lijm en primer voor talloze toepassingen

Lijm en primer: elke doe-het-zelver gebruikt ze veelvuldig. Lijm is een eenvoudige manier om materialen te bevestigen of om het resultaat van je werk duurzamer te maken. Tegenwoordig is er heel sterke lijm voor veel verschillende toepassingen. Een primer zorgt ervoor dat een ondergrond beter hecht en geeft op die manier een mooier en duurzamer eindresultaat.

Primer voor betere hechting van de dakbedekking

Stel je jezelf de vraag: “Wat is een primer?” Waarschijnlijk ken je een primer aanbrengen vooral van bij het schilderen. Over die onderlaag in primer breng je dan de definitieve laag of lagen verf aan. Maar ook bij het plaatsen van een dak heeft een primer aanbrengen een groot nut. Een primer bereidt de ondergrond namelijk optimaal voor op het plaatsen van de dakbedekking en is dus onmisbaar voor een goed eindresultaat.

De juiste primer kopen is heel belangrijk.

Zorg ervoor dat je altijd de juiste primer koopt voor een bepaalde toepassing. Op de website vind je veel info om de juiste keuze te maken. EPDM Rubber Dak Primer zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle poederige en poreuze ondergronden toch goed zullen hechten aan de dakbedekking. Primer SBS fixeert onder meer achtergebleven stof en Roofprimer is een ideale hechtvernis voor daken. Dit product bestaat ook in spray (Roofprimer Spray). Deze spray zorgt voor een nog eenvoudiger gebruik en een betere hechting tussen de ondergrond en de bitumineuze dakrol.

Alle primers van Aquaplan zijn sneldrogend, zorgen voor een optimale hechting en zijn eenvoudig aan te brengen.

Lijm: eenvoudig monteren en extra stevigheid

Er zijn heel wat verschillende soorten lijm. Elke soort lijm heeft zijn specifieke toepassingen. Tegenwoordig bestaan er hele sterke lijmen waarmee je betrouwbaar allerlei zaken kunt monteren en vastzetten. Ook lijm kopen is een kwestie van de juiste keuze te maken. Zoek je sterke lijm, waterbestendige lijm, elastische lijm, … De beste lijm hangt af van het soort werk dat je gaat doen. Het assortiment van Aquaplan helpt je zeker vooruit, de website helpt je kiezen.

Bij Aquaplan heb je onder meer met Ascofix – Kleef en Vast een professionele, universele en elastische waterdichte tegellijm met hoge kleefkracht, een hele sterke lijm dus. Voor het plaatsen van dakshingles heb je watervaste shingle-lijm nodig. Gebruik Easy-Shingle Lijm of de Easy-Shingle Stick voor een betere hechting van shingles, om ze beter te beschermen tegen wind en andere weersomstandigheden. Een rubberen dak bevestigen doe je eenvoudig met EPDM Rubber Dak Lijm. Bitumineuze dakrollen hecht je zonder te branden met Roofix-koudlijm.

Een lijm van goede kwaliteit is altijd gemakkelijk aan te brengen en beschikt  tegenwoordig over fenomenale prestaties op het vlak van dichting en hechting.

Plat dak? Primer en lijm zorgen samen voor een duurzaam topresultaat!

Zeker voor het aanbrengen van een dakbedekking op een plat dak zorgen een goede primer en sterke lijm samen voor een topresultaat. Voor een rubberdak gebruik je als primer EPDM Rubber Dak Primer en voor je met dakrollen aan de slag gaat, fixeer je de ondergrond met Primer SBS (spray) voor een ideale hechting. Daarna maakt sterke lijm de klus duurzaam af. Voor een rubberen dak gebruik je EPDM Rubber Dak Lijm. Voor bitumineuze dakrollen gebruik je Roofix-koudlijm.