Search

Alles wat je moet weten over een EPDM dak

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM is de afkorting voor vier materialen die samen synthetisch dakrubber vormen: ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. Je dak renoveren, restaureren of een lek dichten? Dan is de EPDM rubber dakbedekking jouw ding. EPDM dakbedekking kan namelijk gebruikt worden voor het bedekken van alle platte en licht hellende daken, en dit zowel voor nieuwbouw daken als de renovatie van bestaande daken.

Een dak in EPDM verslaat alle weergoden

Dakbedekking in EPDM biedt steeds een pasklare oplossing. Bij Aquaplan kan je EPDM dakbedekking op maat bestellen, zodat je zelfs geen knip- en plakwerk hebt. Op die manier zijn er nergens overgangen en krijg je een naadloze en gegarandeerd waterdichte dakbedekking.

De EPDM dakbedekking plaats je zonder brander, wat ideaal is voor elk type klusser. Bovendien kun je EPDM dakbedekkingen gebruiken op bijna alle ondergronden, vaak zelfs zonder de oude dakbedekking te verwijderen. Het EPDM rubber verlijm je dan eenvoudig met EPDM Rubber Daklijm.

Natuurlijk wil je vele jaren gerust zijn dat je dak waterdicht blijft. EPDM dakbedekking is bestand tegen alle weersomstandigheden, ook tegen langdurige blootstelling aan UV-stralen in de zomer en vorst in de winter. EPDM rubber is ook flexibel, blijvend elastisch én milieuvriendelijk. Het garandeert dat je EPDM rubber dak meer dan 40 jaar in topconditie blijft.

Zelf een EPDM dak plaatsen

Je kunt  EPDM op een plat dak en EPDM op een hellend dak in minder dan één dag leggen:

  1. Zorg voor een droge ondergrond vrij van stof, vuil, scherpe delen, vet … Voor een betere hechting van de lijm behandel je de ondergrond met Special Primer EPDM, Dakprimer SBS of Roofprimer van Aquaplan.
  2. We leveren je EPDM dak in één stuk, zonder boven- of onderzijde. Rol de EPDM rubber dakbedekking uit en vouw die gelijkmatig uit op je dak.
  3. Werk dakranden af met de voorgevormde accessoires van Aquaplan zoals: EPDM Buitenhoek, EPDM dakdoorvoer, EPDM hemelwaterafvoer en EPDM Rubber Dak Manchet. Je kunt gebruik maken van de zelftappende schroeven met EPDM-dichting en de EPDM Rubber Dak Aandrukroller van Aquaplan.