Ondergrondse muren waterdicht maken
Water kan via de bodem binnendringen in huis
Gemetselde funderingen of muren die onder de grond zitten kunnen te maken krijgen met vochtproblemen. Zeker in oude woningen of bij een wisselende grondwaterstand kan water insijpelen onder het straatniveau. Het water trekt dan vervolgens via bijvoorbeeld de kruipkelder langzaam omhoog in de opgaande muren. Daar veroorzaakt het uiteindelijk problemen zoals schimmel, vochtplekken, een muffe geur, … Dit is een erg traag proces en de schade wordt meestal pas veel later vastgesteld, vaak na tientallen jaren.
Zo bescherm je ondergrondse muren tegen het insijpelen van water
Een bitumineuze coating aanbrengen lost het probleem op
Voorkomen is ook voor dit probleem veel beter dan genezen. Als je bij het bouwen al een bitumineuze coating aanbrengt aan de buitenzijde van ondergrondse constructies, voorkom je later veel problemen. Zo’n bitumineuze coating met Black Foundations of Ondergronds van Aquaplan houdt het vocht langdurig tegen. Een bitumineuze waterdichting is heel sterk en bovendien bijzonder elastisch. Daardoor beweegt de coating mee met de muur zodat het eventuele barsten en kieren afdicht. Een bitumineuze coating zorgt dus voor een perfect waterdichte ‘jas’ rond ondergrondse constructies.
Zit het probleem in je bestaande huis?
Ook dan kunnen dezelfde producten het probleem oplossen. Natuurlijk dien je op dat moment eerst de muur of fundering bloot te leggen door aarde en stenen op te breken. Een hele klus, maar wel de enige manier om op dat moment definitief van je vochtprobleem af te geraken.