Stop groene aanslag

Het voorjaar voelt pas écht als lente aan als de groene aanslag op je oprit en terras is verdwenen. Met deze tips verdwijnt het als sneeuw voor de zon!

Wat is groene aanslag?

Na de winter is de kans groot dat je groene aanslag aantreft op je oprit en terras. Groene aanslag ontstaat wanneer een mengelmoes van zand, aarde en pollen in combinatie met regenwater gaat gisten. Zo wordt een algenlaag gevormd die jij kent als die glibberige, groene smurrie op je oprit of terras.

 

Groene aanslag verwijderen

Omdat algen slijmen afscheiden waarover je niet wilt uitschuiven, verwijder je groene aanslag best van zodra de lente weer wat buitenleven toelaat. Om er eenvoudig komaf mee te maken ontwikkelde Aquaplan het doeltreffende Stop Groene Aanslag. Dit is een krachtige, gebruiksklare vloeistof die je groene aanslag, korstmossen en schimmels helpt verwijderen op alle buitenoppervlakken. Het product heeft ook een sterke preventieve nawerking, zodat groene aanslag na behandeling minder snel terugkomt. Borstel je terras of oprit wel even af voor en na het aanbrengen van Stop Groene Aanslag.

Een tweede doeltreffend product om groene aanslag te verwijderen is Aquaplan Zelfreinger. Dit is een milieuvriendelijk en biologisch universeel reinigingsproduct op basis van enzymen die atmosferische vervuiling afbreken. Je hoeft dus zelf niet te schrobben. Ook Zelfreiniger beschermt tegen nieuwe vervuiling. Bovendien kun je het product op alle oppervlakten gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld ook buitenmuren mee ontmossen.

 

Groene aanslag voorkomen

Nadat je de groene aanslag hebt verwijderd, wil je je terras of oprit natuurlijk zo lang mogelijk aanslagvrij houden. Hiervoor kun je een beroep doen op twee beschermende producten van Aquaplan.

Om te beginnen is er Arduin-Beschermer. Dit product biedt een krachtige, kleurloze en dampdoorlatende oppervlaktebescherming voor de meest voorkomende minerale ondergronden rondom je woning, zoals arduin en marmer. De beschermlaag vereenvoudigt het onderhoud en is vuil- en vetafstotend, zonder het uitzicht van het behandelde materiaal te veranderen. Het is makkelijk in gebruik, milieuvriendelijk en veilig.

Het tweede product waarmee je onder meer groene aanslag kunt voorkomen is Klinker-Beschermer. Deze transparante vloeistof is geschikt voor alle absorberende, poreuze en niet-geglazuurde oppervlakken en doet de originele kleuren van de ondergrond herleven. Maar Klinker-Beschermer heeft nog meer belangrijke troeven. Ten eerste is het product waterafstotend, waardoor je vorstschade vermijdt en mos- en algengroei vertraagt. Ten tweede is Klinker-Beschermer ook stofafstotend, wat algemene vervuiling tegengaat. Toch is de derde troef, de antivlekwerking, misschien wel de belangrijkste. Mors je vet of olie op je klinkers? Veeg het snel af met Kinker-Beschermer en je ziet er niets meer van. Laat dat barbecueseizoen dus maar beginnen!

 

Sta je te popelen om je oprit en terras lenteklaar te maken? Ontdek dan ons volledige gamma tuinonderhoudsproducten en breng snel een bezoekje aan je dichtstbijzijnde Aquaplan-verkooppunt.

Zoek verkooppunten