Van welke isolatiepremies profiteer jij?

De beste investering? Dat is nog steeds je woning (beter) isoleren. Niet enkel verbruik je meteen minder energie, ook stijgt zowel je wooncomfort als de waarde van je woning.

Daarnaast kan je ook in 2019 rekenen op een extra duwtje in de rug dankzij de isolatiepremies van de overheid. Zo stijgt het rendement van je investering nog extra en is er amper nog een reden te verzinnen om je woning niet aan te pakken. Isoleren is altijd goed voor je portemonnee… én voor het milieu!

Check snel op welke premies jij recht hebt

De overheid en de netbeheerders geven premies voor verschillende soorten isolatiewerken. Of je nu een dak, vloer, spouw-, binnen- of buitenmuur isoleert: je kan meestal rekenen op een financiële tegemoetkoming van de overheid. Dat geldt zowel voor isolatie die je door professionals laat plaatsen als voor isolatiewerken die je zelf uitvoert.

Het is heel eenvoudig om na te gaan van welke premies jij kan genieten. Surf daarvoor naar: https://www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule. Aan de hand van jouw woonplaats en het soort isolatie dat je wil (laten) plaatsen, krijg je meteen een volledig overzicht van alle premies. Om het je nog eenvoudiger te maken hebben we zelf ook een overzicht gemaakt van alle isolatiepremies in Vlaanderen en Brussel!

Tip: Zoek je isolatiemateriaal dat voldoet aan de voorwaarden om recht te hebben op de premies? Kijk dan zeker eens bij het IKO enertherm assortiment.

Nog geen concrete isolatieplannen?

Ook als je nog geen isolatieplannen hebt, is het slim om na te gaan van welke premies jij kan profiteren. Het zet je misschien op weg naar de perfecte investering! Beter isoleren is altijd een goed idee.

Zoek verkooppunten