Overstuur van je energiefactuur? Isoleer slim en hou je kosten onder controle!

Nu de energieprijzen de pan uit swingen, is je woning degelijk isoleren meer dan ooit een slimme investering. Je wint immers drie keer: je houdt je energiekosten onder controle, wint aan wooncomfort én verhoogt de waarde van je woning. Wil je nog een vierde keer winnen? Bespaar dan door je isolatie zelf te plaatsen met de handige isolatieoplossingen van Aquaplan.

De vele voordelen van IKO Enertherm

Het meest efficiënte isolatieproduct is PIR. Dit milieuvriendelijke en veelzijdige materiaal voor thermische isolatie leent zich tot vele toepassingen. PIR-platen hebben een hoge isolatiewaarde, zijn erg brandveilig en nemen vrijwel geen vocht op. Je daken, wanden en vloeren isoleren met de hoogwaardige IKO Enertherm PIR-platen is erg eenvoudig en biedt niets dan voordelen:

 • Hoge isolatiewaarde

  Dankzij de hoge isolatiewaarde van de IKO Enertherm isolatieplaten behaal je met 14 cm dikte al de voorgeschreven isolatiewaardes, terwijl je bij wolachtige isolatiematerialen al snel 21 cm nodig hebt.

 

 • Gebruiksvriendelijk

  Met slechts 32 kg/m3 is IKO Enertherm een erg licht materiaal. Dankzij het lage gewicht en het compacte formaat hou je de plaat probleemloos in je eentje tegen je muur of dak. Ook zijn de platen eenvoudig te verzagen en veroorzaken ze geen huidirritatie.

 

 • Je kan erop lopen

  Over een met IKO Enertherm geïsoleerd dak kun je lopen, waardoor je installaties zoals zonnepanelen of een airco-unit makkelijk kunt bereiken zonder de isolatie te beschadigen. Wie kiest voor de IKO Enertherm Combi-Floor vloerisolatie die van een OSB-afwerkingsplaat is voorzien, kan meteen ook over zijn geïsoleerde vloer lopen.

 

 • Geen koudebruggen

  Dankzij de erg fijne celstructuur behouden de IKO Enertherm isolatieplaten hun vorm en dimensionele stabiliteit langer dan PIR-platen met grover schuim. Dit voorkomt koudebruggen en verzekert je van een lange levensduur zonder verlies van de isolerende eigenschappen.

Handige toebehoren

Dankzij de uitgekiende producteigenschappen kun je de IKO Enertherm isolatieplaten makkelijk zelf installeren. Zeker als je ook gebruik maakt van onze handige toebehoren.

Met de gebruiksklare Iso-Fix verlijm je makkelijk de isolatieplaten, met het Iso-Fill isolatieschuim kun je openingen tussen isolatieplaten en bouwconstructies afdichten en met Iso-Band ALU plak je de naden tussen isolatieplaten perfect af.

Clip & fix

De Duo-Fix bevestigingsset bestaat dan weer uit drukverdeelplaatjes en schroeven voor de bevestiging van de isolatieplaten (kies de juiste set op basis van de dikte van je platen), terwijl je in de Clip & Fix set tussenklemmen, randklemmen en bijhorende schroeven vindt.

En nog premies ook!

We spraken in deze blog al over vier terreinen waarop je winst boekt door je woning slim te isoleren, maar eigenlijk zijn het er vijf: op energiesparen.be lees je voor welke Vlaamse premies je in aanmerking komt.

Klaar om de strijd met je energiefactuur aan te gaan? Zoek dan een IKO-verkooppunt in jouw buurt. Succes!

Zoek verkooppunten