Trakteer je tuinhuis of garage op een nieuw dak

Een zomertuin die er mooi bij ligt, daar knapt een mens van op! Maar niet enkel je gazon, planten en terras bepalen het uitzicht van je tuin, een nieuw dak voor je tuinhuis of garage doet eveneens wonderen. Wedden dat Aquaplan ook voor jouw tuingebouw de ideale oplossing heeft?

Daken van tuinhuizen en garages krijgen heel wat te verduren. Na verloop van jaren kan dit de uitstraling van je bijgebouwen behoorlijk kelderen. Gelukkig heeft Aquaplan heel wat makkelijk zelf te plaatsen dakbedekkingen die je tuinhuis of garage opnieuw voor lange tijd doen stralen.

Budgettoppers voor je tuinhuis of garage

De voordeligste oplossing voor hellende daken bestaat uit golfplaten. Ze beschermen het dak van je tuinhuis of garage tegen regen, wind en uv-straling en zijn verkrijgbaar in de kleuren donkergroen, rood en zwart. Voor wie graag licht binnenhaalt, is er ook een transparante variant.

Ook de dakshingles van Aquaplan vormen een snelle en budgetvriendelijke oplossing voor hellende daken. Deze duurzame, zelfklevende leien zijn verkrijgbaar met een rechthoekig (3-taps) of afgerond design (5-taps). Dankzij hun laag gewicht zijn ze ook bruikbaar op lichte dakconstructies.

Kunstleien

Een trapje hoger in het gamma vinden we onze Kasteel-Lei. Deze kunststoflei uit gerecycleerd composietmateriaal is nauwelijks of niet te onderscheiden van echte natuurlei en eveneens erg eenvoudig om te plaatsen op het dak van je tuinhuis of garage. Met een gewicht dat 80% lager ligt dan natuurlei is de Kasteel-Lei eveneens geschikt voor lichte dakconstructies.

Dakpanplaten

Onze verzinkte metalen AQUA-PAN dakpanplaten ogen dan weer als dakpannen. Met hun grootte van 1 m2 schiet de plaatsing op je tuinhuis of garage goed op. Je kunt de platen zelfs rechtstreeks op je oude dakbedekking vastschroeven.
In het AQUA-PAN-assortiment vind je verschillende stijlen en afwerkingen. De klassiek golvende en met granulaat afgewerkte AQUA-PAN Classic is beschikbaar in antraciet of rood, terwijl de met een weersbestendige, gladde coating afgewerkte Classic Smooth enkel in het antraciet verkrijgbaar is. De AQUA-PAN Ebena heeft met zijn motief van vlakke pannen dan weer een moderne look. Ook hier heb je de keuze tussen de met granulaat afgewerkte versie (in de kleuren antraciet, pepper of black cherry) of de gladde Ebena Smooth variant (enkel antraciet). Aan de top van het gamma prijkt de AQUA-Pan Gallo. Deze dakpanplaten hebben een zachte mediterrane welving voor een elegante uitstraling en zijn beschikbaar in antraciet en rood. Welke dakpanplaten van AQUA-PAN je ook kiest, je geniet minstens 20 jaar lang zonder noemenswaardig onderhoud van een mooi en waterdicht dak op je garage of tuinhuis.

Groendaken

Wie nog meer natuurpracht in zijn tuin wenst of het milieu een dienst wil bewijzen, kiest voor een hellend of plat groendak op zijn garage of tuinhuis. Met een mooi AquaplanT groendak help je de CO2-uitstoot te verminderen, terwijl het dak amper onderhoud vraagt.
Voor grote platte daken(> 40 m²) of licht hellende daken raden we AquaplanT rol aan, die je gewoon op bestaande daken kunt plaatsen. De sedum beplanting op rol buffert water en biedt een hoge weerstand tegen wind, uitdroging, hitte en vorst. Voor kleinere daken kies je best voor de AquaplanT tray. Deze all-in-one cassettes zijn voorzien van substraat en sedumplanten, terwijl de tray zelf als waterbuffer dient. Ook de plaatsing van dit product is een fluitje van een cent: je klikt de trays simpelweg aan elkaar.

Weet je al welke nieuwe dakbedekking het voor jouw garage of tuinhuis wordt? Prima, dan kun je jouw zomertuinplaatje misschien helemaal compleet maken met onze tuinonderhoudsproducten.

Zoek verkooppunten