Kleine dakreparaties en hoe je ze zelf uitvoert met Aquaplan

Een dak is het meest cruciale onderdeel van een woning. Zonder dak geen beschutting tegen zon, regen, sneeuw, warmte en kou. Elk huis heeft er eentje nodig. En aangezien een goed dak een aanzienlijke investering is, kan je het beter goed verzorgen. Dat betekent: regelmatig controle van de dakbedekking op scheuren en lekkages, de constructie (balken, spanten en dragers), goten en dakraamkozijnen. Toch een probleem gespot dat een herstelling nodig heeft? Met Aquaplan los je kleine herstellingen zelf op.

Veelvoorkomende problemen met daken

Een dak moet weer en wind doorstaan. Het is logisch dat er na verloop van tijd slijtage, en bijgevolg wat schade, ontstaat. Ontbrekende shingles of dakpannen, scheuren in de dakbedekking en lekkages zijn maar een aantal van de meest voorkomende problemen. Gelukkig hoef je niet meteen een dure professional in te schakelen om je dak te herstellen. Of je nu een hellend of een plat dak wil maken, met de producten van Aquaplan voer je kleine herstellingen eenvoudig zelf uit.

Dak repareren

 

Dakinspectie voor je aan de dakreparatie begint

Een grondige dakinspectie voor je aan het doe-het-zelven slaat, is geen overbodige luxe. Je identificeert zo welk dakprobleem zich voordoet. Denk aan lekkages, beschadigde shingles, scheuren in de dakbedekking, verstopte dakgoten, slechte afdichtingen en andere mogelijke (eventueel structurele) gebreken. Door alle problemen vast te stellen, kun je een effectief plan opstellen voor reparatie. Bovendien maak je ook meteen een inschatting van welke materialen je nodig hebt en hoeveel.

 

Je dak zelf herstellen met Aquaplan

Problemen in kaart gebracht? Berekend wat je nodig hebt? Dan kan je zelf aan de slag. Aquaplan heeft voor elk dakprobleem de gepaste oplossing. 

  • Blazen en scheuren repareren: reinig de dakbedekking en snij de blazen open met een mes. Breng op de binnenkant Dak-Reparatie of Rubber Afdichtingscoating (bij een bitumineuze ondergrond) aan en druk de opengesneden delen weer dicht. Verstevig de naden met Anti-Scheur en strijk er een tweede laag Dak-Reparatie over. 
  • Lekken in dak en goten repareren: met de waterdichte reparatiepasta Aqua-Stop dicht je lekken in alle weersomstandigheden (zelfs onder water). Breng de pasta aan op het lek, druk aan met een plamuurmes en zorg ervoor dat die plek enkele dagen niet wordt belast. 
  • Nieuwe coatings aanbrengen: dakcoatings vormen een beschermende laag, waarmee je o.a. EPDM mee kan repareren. Door bij de eerste signalen van scheuren je dak te herstellen en een nieuwe laag coating zoals Dak-Dicht en Elastic-Rubber te leggen, verleng je de levensduur van je dak.

Dak herstellen

 

Dak-Reparatie is de onmisbare coating bij alle herstellingen

Er bestaat veel dakcoatings, pasta’s en andere middelen om een dak te maken, maar Dak-Reparatie is de uitblinker. De onderhoudscoating is bijzonder polyvalent. Je gebruikt het om zowel schuine en platte daken als goten te herstellen of te renoveren. Je gebruikt het op alle bitumineuze ondergronden. Dak-Reparatie dringt diep in de poriën, vult kleine oneffenheden en barstjes en neemt perfect iedere vorm van de ondergrond aan. Zo geniet je 3 jaar extra van je dak, zonder meteen grote renovaties te moeten aangaan. Dankzij de versterkende vezels is de coating waterdicht en niet temperatuurgevoelig, zodat je zelfs bij vriesweer je dak kan herstellen. Kortom, Dak-Reparatie is de held van alle dakherstellingen!

Zoek verkooppunten