Bespaar geld en energie door slim en duurzaam te isoleren

Je wilt investeren in je woning? Begin dan met isoleren!

Goede isolatie zorgt niet alleen voor meer rendement en een hoger comfort in je woning maar zal ook de waarde van je woning aanzienlijk verhogen. Het meest efficiënte isolatieproduct is PIR isolatie. Dat heeft vooral te maken met deze vier eigenschappen:

  1. hoge isolatiewaarde: IKO Enertherm PIR isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde waardoor je met een dunne laag van amper 14 cm al de voorgeschreven isolatiewaardes bereikt. Gebruik je daarentegen wolachtige isolatiematerialen? Dan moet je al snel 21 cm gebruiken.
  2. beloopbaar: een PIR-dak is beloopbaar. Je kan dus zonder problemen je dak, en eventuele installaties, zoals zonnepanelen, zonneboiler of airco unit, onderhouden zonder de isolatiewaarde van het dak te beschadigen.
  3. geen koudebruggen: de erg fijne celstructuur zorgt ervoor dat IKO Enertherm PIR isolatieplaten hun vorm en dimensionele stabiliteit langer behouden dan PIR-platen met grover schuim. Zo worden koudebruggen vermeden en kan je rekenen op een langere levensduur zonder verlies van de isolerende kwaliteiten.
  4. gebruiksvriendelijk: IKO Enertherm is een erg licht materiaal met slechts 32 kg/m3 . Dat zorgt ervoor dat je het makkelijk op je dak krijgt en kan verleggen zonder rugklachten. Daarnaast is het ook makkelijk te verzagen en geeft het geen huidirritatie, in tegenstelling tot wolachtige isolatiematerialen.

Isolatiepremies

Heb je nog geen of onvoldoende dak- of zoldervloerisolatie in je woning? Dan is het hoog tijd voor actie! Nog tot eind 2020 kan je als doe-het-zelver een energiepremie aanvragen wanneer je je dak zelf isoleert. De Vlaamse Regering besliste onlangs dat deze premie voor doe-het-zelvers vanaf 2021 verdwijnt. De premie bedraagt 2 euro per m². De isolatie moet een Rd-waarde behalen van minstens 4,5 m²K/W.

Wil je weten van welke premies jij kan genieten? Bekijk dan ons handig overzicht van de Vlaamse isolatiepremies of surf naar deze subsidiemodule en ontdek jouw premies op basis van je woonplaats en het soort isolatie dat je wil plaatsen.

Slim isoleren

Zoek je een gebruiksvriendelijk isolatiemateriaal dat niet alleen goed isoleert, maar dat ook voldoet aan de voorwaarden voor de isolatiepremies? Ontdek dan het volledige IKO Enertherm assortiment en kies de isolatieplaten die het meest geschikt zijn voor jouw isolatieklus.

Met onze handige product calculator kan je meteen kan berekenen hoeveel isolatiemateriaal je nodig hebt en het dichtstbijzijnde verkooppunt zoeken.

Zoek verkooppunten