Water op mijn plat dak: wat nu?

Ontdek je dat er water op je plat dak blijft liggen? Dan hoef je niet meteen te panikeren. Na een regenbui is het normaal dat er hier en daar plasjes water blijven liggen. Een plat dak heeft maar een geringe hellingsgraad waardoor niet al het water meteen wegloopt. Deze plassen verdwijnen vanzelf als het een tijdje droog is.

Toch kan water op je plat dak wel een probleem zijn dat je dient aan te pakken. We vertellen je graag wanneer je actie moet ondernemen en wat je dan kan doen.

Wanneer wel actie ondernemen?

Meestal is water op je plat dak dus geen probleem, maar bij deze drie omstandigheden is er wel nood aan actie!

De plassen worden groter

Merk je dat de plassen op je plat dak steeds groter worden? Dan is er meer aan de hand en is het nodig om na te gaan wat het probleem is. Grote hoeveelheden water kunnen je plat dak overbelasten en je dak beschadigen of in het ergste geval zelfs doen instorten. Het is dan een goed idee om een professionele dakdekker in te schakelen om je dak na te kijken.

Een verstopte afvoer

Een goed werkende afvoer is belangrijk om geen problemen te krijgen met je plat dak. Zeker in de herfst en in de winter kunnen bladeren, takjes en ander vuil de afvoergoten verstoppen. Dat verhindert dat water vlot van je plat dak kan weglopen. Dit probleem dien je zo snel mogelijk op te lossen! Check daarom best twee keer per jaar of je dakgoten nog goed vrij zijn en het water weg kan. Zeker als je plat dak is omgeven door bomen is het belangrijk om dit regelmatig na te kijken.

Ontdek je bij deze check-up ook scheurtjes in je dakbedekking of naden die loskomen? Herstel deze problemen dan meteen. Dat kan je snel en eenvoudig zelf doen met Dak-Reparatie van Aquaplan. Deze video toont je hoe je dat gemakkelijk zelf kan doen.

 

Slechte plaatsing van je plat dak

Zeker bij een plat dak is een correcte plaatsing van groot belang. Met de kwaliteitsvolle dakbedekking van Aquaplan zit je gegarandeerd jarenlang goed en blijft je dak waterdicht. Voorwaarde is wel dat het geplaatst is op een correcte manier. Bij Aquaplan vind je oplossingen waarbij elke doe-het-zelver moeiteloos aan de slag kan, mét garantie op succes. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor zelfklevende dakrollen die je plaatst zonder dat je moet branden! Dat is een heel veilige manier om een plat dak te plaatsen.

Is er meer aan de hand en zit er een fout in de constructie van je plat dak? Contacteer dan best een vakman.

Een plas water op je plat dak hoeft dus zeker geen probleem te zijn. Het is normaal dat er na een regenbui nog een tijdje plasjes water op de dakbedekking aanwezig zijn. Het is wel iets dat je best in de gaten houdt en regelmatig nakijkt. Door geregeld je plat dak na te kijken kan je heel wat ellende voorkomen.

Zoek verkooppunten