Renoveren met rubber? Ontdek de talloze toepassingen

Wist jij al dat rubber een geliefd materiaal is voor de doe-het-zelver? Dat is ook niet zo vreemd, want je kan het op talloze manieren gebruiken. We lichten hier alvast enkele veelgebruikte toepassingen van rubber toe.

Rubberen tegels voor je dak of terras

Is je dak aan een opfrisbeurt toe of wil je het makkelijk beloopbaar maken? Dan zijn rubberen tegels een zeer goede optie. Ze lijken namelijk sterk op authentieke tegels, maar bieden een paar grote voordelen.

Zo zijn rubberen tegels bijvoorbeeld rot- en vorstvrij, waardoor ze lang mooi blijven. Wist je trouwens al dat rubberen tegels ook uitermate geschikt zijn voor je dakterras? Het rubber is anti-slip water wordt eenvoudig afgevoerd via aparte waterafvoerkanalen.

Elastisch rubber voor herstellingen

Is je bitumineuze dakbedekking een beetje beschadigd? Dan herstel je dat snel en eenvoudig met een elastische rubberen dakcoating. Dat bespaart een hoop tijd en geld. Deze dakcoating bestaat uit een zeer elastische en waterdichte rubberen laag die je koud aanbrengt. Als het rubber droog is vormt het een taaie, goed-hechtende laag. Doordat het rubber zo elastisch is, is deze coating bovendien niet gevoelig voor temperatuurwisselingen.

Een rubber dak van EPDM

Als je een plat of lichthellend dak wil bouwen of renoveren is EPDM-rubber een uitstekende keuze. Dit rubberen materiaal is zeer eenvoudig zelf te plaatsen – ook als je nog geen ervaren doe-het-zelver bent. Je koopt gewoon één stuk rubberen EPDM-folie, helemaal op maat van jouw dak.

Dit type dakrubber is ook heel goed bestand tegen extreme weersomstandigheden, doordat het zo elastisch is. Ben je zelf meer voorstander van een groen dak? Dan is EPDM-rubber ook een uitstekende keuze, want het werkt wortelwerend.

EPDM-rubber voor je tuin

EPDM-rubber is ideaal voor (relatief) platte daken, maar je kan er ook je tuin een mooie nieuwe look me geven. De rubberfolie is namelijk ook handig als je snel een duurzame vijver wil aanleggen. De rubberfolie kan tot 400% uitrekken en is daardoor heel eenvoudig op onregelmatige ondergronden te gebruiken. Je geeft je tuin dus in een handomdraai een heel nieuwe uitstraling!

Zoek verkooppunten