Duurzame dakbedekking? Dat begint met de juiste lijm!

Ga je een nieuw dak leggen of je huidige dak renoveren? Dan wil je het niet moeilijker maken dan nodig. We kunnen het belang van de juiste lijm dan ook niet hard genoeg benadrukken. Met een goede lijm zorg je namelijk snel en eenvoudig voor een betere hechting van je dakmaterialen.

Speciale lijm voor je EPDM-dak

Veel doe-het-zelvers kiezen voor een dak van EPDM omdat het zo gebruiksvriendelijk is. Het is namelijk een heel elastisch materiaal en je kan het eenvoudig op maat maken. Voor de delen die je moet lijmen ontwikkelden we 4 soorten FlexiFoil EPDM-lijm die je minstens 40 jaar lang een waterdicht resultaat garanderen:

  1. De FlexiFoil Oppervlaktelijm is een krachtige en gebruiksklare PU-lijm die je enkel op het dakoppervlak moet aanbrengen, waarna je de EPDM-folie aanbrengt en nog kunt corrigeren tot alles perfect ligt.
  2. Met de spuitbare en dubbelzijdig aan te brengen FlexiFoil Opstandenlijm hecht je de EPDM-folie probleemloos aan de opstaande dakrand.
  3. Ook FlexiFoil Details & Naden doet wat je vermoedt. Je kunt hem zowel horizontaal als verticaal gebruiken.
  4. Met FlexiFoil Overlapping verlijm je overlappende EPDM-folies dubbelzijdig aan elkaar. Deze lijm heb je enkel nodig als je niet met één op maat gemaakte folie werkt, maar met meerdere stukken (bijvoorbeeld omdat je dak te groot is om met een zware folie uit één stuk te werken).

Roofing lijmen? Kies koudlijm!

Naast EPDM zijn ook bitumineuze dakrollen een optie. Vroeger werden ze vaak op het dak gebrand, vandaag kiest zelfs de meest ervaren doe-het-zelver er vaak voor om de roofing te plaatsen met behulp van koudlijm. Slim, want het is een veel veiliger alternatief. De koudlijm vormt bovendien een extra waterdichte laag voor je bitumineuze dak.

Liever je dak bedekken met shingles? Gebruik speciale shingle-lijm

Heb je een minder sterke dakconstructie? Dan kies je misschien wel voor een lichtgewicht dakbedekking van shingles. In dat geval gebruik je best ook een speciale lijm, zoals de easy-shingle lijm. Deze lijm is bij uitstek geschikt om je dakshingles beter te bevestigen.

Kies de juiste lijm voor jouw project

Benieuwd naar je verschillende opties? Ontdek het ruime aanbod aan lijmen en primers op onze website.

Zoek verkooppunten