Dakmaterialen: welke dakbedekking kies jij best?

Ben je op zoek naar nieuwe dakbedekking voor je hellende dak? Dan is de perfecte oplossing telkens anders, afhankelijk van het type draagconstructie, de hellingsgraad van je dak en jouw persoonlijke voorkeuren qua stijl. We lichten alvast enkele populaire opties toe.

Metalen dakpanplaten 

Metalen dakpanplaten zijn een populaire keuze doordat ze eruit zien als echte dakpannen. Ze zijn bovendien zeer eenvoudig en snel te plaatsen: met 1 dakpanplaat plaats je ineens 24 of 35 dakpannen tegelijk. Wist je trouwens al dat je dakpanplaten ook probleemloos met elkaar kan laten overlappen? Dat bespaart je een hoop werk, want je hoeft niets op maat te snijden.

Een ander groot voordeel is dat je metalen dakpanplaten gewoon op je oude dakbedekking kan plaatsen. Enkel als er momenteel al dakpannen liggen moet je deze eerst verwijderen. Bestaat je oude dakbedekking uit een ander materiaal? Geen probleem, je plaatst de dakpanplaat er gewoon op.

Kunstleien

Ben je meer fan van de luxe look van leien, maar vind je het als doe-het-zelver een te zwaar of omslachtig materiaal? Dan bieden onze kunstleien de perfecte oplossing. Ze zijn qua look namelijk amper van echte leien te onderscheiden, maar wegen wel 80% minder. Je plaatst ze daardoor makkelijker, maar het lagere gewicht zorgt er ook voor dat je deze kunstleien kan gebruiken voor minder sterke dakconstructies.

Onze kunstleien zijn trouwens ook ideaal voor de milieubewuste doe-het-zelver. Ze worden namelijk gemaakt van gerecycleerd composietmateriaal én hebben een zeer lange levensduur – tot wel 40 jaar.

Dakshingles

Zoek je naar dakbedekking die geschikt is voor zwakkere dakconstructies? Of heb je een dak met een afwijkende vorm? Kies dan voor dakshingles. Dit materiaal weegt weinig, waardoor het bij uitstek geschikt is voor tuinhuisjes, carports en andere minder sterke constructies. De flexibiliteit van het materiaal zorgt er bovendien voor dat je er probleemloos de meest complexe daken mee bedekt.

En, ook niet onbelangrijk: iedereen kan met dakshingles aan de slag. Het is namelijk een heel betaalbaar en gebruiksvriendelijk materiaal. De shingles zijn zelfklevend, waardoor je ze eenvoudig kan plaatsen. Heb je toch nood aan wat extra hechting met de onderlaag? Dan hoef je enkel wat shingle-lijm te gebruiken bij het plaatsen.

(Bitumineuze) golfplaten

Op zoek naar een zeer budgetvriendelijke oplossing? Dan zijn golfplaten al jarenlang een van populairste opties. De nieuwste generatie bitumineuze golfplaten is zelfs nog sterker en duurzamer, maar nog even betaalbaar. Elke doe-het-zelver kan deze lichtgewicht golfplaten trouwens snel en eenvoudig plaatsen. Liefst transparante golfplaten? Of kies je toch voor een kleurtje? Geen enkel probleem. Je hebt talloze mogelijkheden qua kleuren en afwerkingsmaterialen.

Dakrollen

Kan het voor jou niet makkelijk genoeg zijn om je dak te bedekken? Dan zijn dakrollen misschien iets voor jou. Je kan kiezen voor een gekleurde leislag zoals rood of groen. Dankzij de extra sterke wapening nagel je de dakrol eenvoudig en snel vast. Het grote voordeel van dakrollen is dat je geen extra accessoires nodig hebt. Zo maak je de nok van je dak bijvoorbeeld uit hetzelfde materiaal. Je hoeft je oude dakbedekking ook niet te verwijderen: dakrollen kan je gewoon  bovenop elke effen dakbedekking gebruiken. Je oude roofing of shingles kunnen zo dus als onderlaag dienen.

Ontdek ons aanbod

Heb je de smaak van het renoveren of bouwen helemaal te pakken? Bekijk dan zeker ons ruime aanbod voor doe-het-zelvers eens!

Zoek verkooppunten