Zo bescherm je je muren tegen regendoorslag

Blijven je buitenmuren verdacht lang nat na een regenbui? Dat is een indicatie voor regendoorslag, waarbij vocht dieper in de muren dringt via scheuren, barstjes of voegen. Ook afbladdering van bepleistering of andere gevelbekleding kan duiden op achterliggende vochtproblemen. Als het vocht zich een weg naar binnen baant, krijg je daar eveneens te maken met weinig fraaie fenomenen als afbladderende verf of behang, houtrot, vochtvlekken en muffe geuren. Onderstaande topproducten van Aquaplan behoeden je voor al die doffe ellende!

 1. Voeg-Express

  Voeg-Express is een gebruiksklare voegmortel waarmee je voegen tussen metselwerk of scheuren in beton eenvoudig herstelt. De mortel is zeer eenvoudig aan te brengen met behulp van een kitpistool. Het voegreparatiemiddel heeft een goede hechting op de meeste bouwmaterialen en is al na enkele uren regenbestendig. Verder is Voeg-Express schuurbaar en overschilderbaar.

 2. Muur-dicht

  Muur-dicht is een solventvrije, reuk- en kleurloze, waterafstotende en ademende coating om alle verticale niet-geschilderde binnen- en buitenmuren te beschermen tegen regendoorslag en vervuiling. De coating is makkelijk aan te brengen met een rol, kwast of spuitbus en verandert het uitzicht van je muur niet.

 3. Gevelimpregneer Crème

  Gevelimpregneer Crème is een kleurloze, waterafstotende en ademende crème voor het beschermen van buitenmuren tegen regendoorslag en vervuiling. De crème dringt diep in iedere poreuze ondergrond in en vormt een duurzaam en dampdoorlatend vochtscherm tegen waterindringing. Zo vermijd je vorstschade en ga je mosvorming tegen. Het aanbrengen van één laag van dit milieuvriendelijke en veilige product volstaat voor een langdurige bescherming.

 4. Hydro-Flex

  Hydro-Flex is een extreem dekkende en elastische gevelcoating die poriën en microscheurtjes dicht, zodat je gevel perfect beschermd is tegen regendoorslag. Na droging vormt Hydro-Flex een elastisch en vochtwerend scherm dat eveneens bescherming biedt tegen vervuiling. Dankzij de hoge elasticiteit kan de coating ook op ruwe muren aangebracht worden. Bovendien is Hydro-Flex uv-bestendig en erg duurzaam.

 5. Aqua-Resist

  Aqua-Resist is een gebruiksklare, waterdichte muurcoating voor de onderkant van je buitenmuur. De coating vormt een waterdichte laag die het binnendringen van vocht onderaan je muren blokkeert en zo je muren onderaan beschermt tegen vochtinsijpeling en vervuiling. Het herstelt én verstevigt je droge én vochtige constructies al na één laag. Deze coating met een lange levensduur is makkelijk aan te brengen, heeft een groot dekvermogen en droogt snel. Aqua-Resist is op de koop toe afwasbaar en vuilafstotend.

Klaar om de strijd tegen regendoorslag aan te gaan én te winnen? Zoek een IKO-verkooppunt in jouw buurt.

Zoek verkooppunten