Hoe voorkom je schimmels in huis?

Kelder- en huiszwammen, zwarte schimmels op je muren, schimmelvorming in de badkamer… Alleen al de gedachte doet je maag keren. Gelukkig hebben we bij Aquaplan een uitgekiend gamma vochtbestrijdingsproducten om zulks onfraais te voorkomen.

Geef condensatie geen kans

De oorzaken van schimmelvorming vind je zowel binnenshuis als buitenshuis. Binnen is vooral condensatievocht de boosdoener. Door te leven, koken en wassen ontwikkelt zich vochtige en warme lucht in je woning. Als zulke lucht in aanraking komt met een koud oppervlak ontstaat condensatievocht. Je woning zo goed mogelijk ventileren is alvast het eerste wat je kunt doen om dit te voorkomen, maar je hebt nog meer wapens in je preventiestrijd tegen vocht!

Zo kun je met Aquaplan’s isolerende en vochtwerende Anti-Condensatie verf voor binnenmuren op beide oren slapen. Deze vloeibare, decoratieve en energiebesparende muur- en plafondcoating voorkomt condensatievocht en dus schimmels. Ook zeer geschikt voor keukens en badkamers! Na het aanbrengen ervan voelt een muur of plafond warmer aan en krijgt condensatie weinig of geen kans.

 

Maak je buitenmuren waterdicht

Zoals gezegd kan het kwaad echter ook van buitenaf komen. Als je buitenmuren poreus of beschadigd zijn, kan slagregen voor de nodige schade zorgen. Poreuze muren slorpen makkelijk vocht op. Ook muren met barsten zijn een geliefd slachtoffer. Als het vocht doorheen de muur dringt, kan je binnen vochtproblemen en dus schimmelvorming krijgen. Aquaplan heeft diverse topproducten om je buitenmuren waterdicht te maken, zodat vochtproblemen binnenin geen kans maken.

Wil je je buitenmuur ook meteen wit schilderen? Dan is Hydro-Flex het product dat je nodig hebt. Deze extreemdekkende, vochtwerende gevelverf beschermt je muur niet alleen tegen slagregen, maar dicht ook muurscheurtjes en is uv-bestendig. De coating is zo elastisch dat ze ook ideaal is voor erg ruwe muren. 

Verkies je een transparante gevelcoating? Hebben we ook! Muur-Dicht is een kleurloze, ademende coating die je buitenmuren waterdicht maakt. Wie wil, kan het daarna overschilderen met een acrylaatverf in een kleurtje naar keuze. Muur-Dicht beschermt je muur zonder dat hij van uitzicht verandert. De coating maakt niet enkel komaf met regendoorslag, maar ook met algemene gevelvervuiling. Anders dan met het witte Hydro-Flex moet je voor het aanbrengen van het transparante Muur-Dicht eerst barsten of kiertjes in de muur opvullen met Voeg-Express, maar dat is een fluitje van een cent!

 

Hou je kelder droog

Om het anti-schimmelplaatje helemaal compleet te maken, kun je ook vochtproblemen in je kelder voorkomen. Hiervoor zijn Aquaplan-producten als Kelder-Epoxy, Kelder-Bezetting en Waterdruk-Stop aangewezen.

 

Zo, je weet nu precies hoe je je woning voor jarenlang kunt beschermen tegen schimmelvorming. Klaar om in actie te schieten met Aquaplan? Zoek dan een verkooppunt bij jou in de buurt!

Zoek verkooppunten