Zo bekom je de ideale vochtigheidsgraad in je huis!

Een vochtig huis is naast onaangenaam en ongezond ook de veroorzaker van lelijke vochtkringen op je muren, schimmelvorming, afbladderende verf en loskomend behangpapier. In deze blog lees je hoe je de vochthuishouding in je woning prima op peil houdt en dus van al dit onheil gespaard blijft.

Ventileer voldoende

Door te leven, koken en wassen ontwikkelt zich vochtige en warme lucht in je woning. Als zulke lucht in aanraking komt met een koud oppervlak ontstaat condensatievocht, wat de boosdoener is bij heel wat vochtproblemen in huis. Je woning zo goed mogelijk ventileren is alvast de eerste stap naar een ideale vochtigheidsgraad in huis.

 

Vochtwerende verf

Condensatievocht slaat het liefst neer op koude muren of plafonds en die vind je het vaakst in huizen die onvoldoende geïsoleerd zijn. Gelukkig weet Aquaplan’s isolerende en vochtwerende Anti-Condensatie verf voor binnenmuren er wel raad mee. Deze vloeibare, decoratieve en energiebesparende muur- en plafondcoating rekent niet enkel af met vocht en schimmels door condensatie, maar helpt vochtproblemen ook te voorkomen. De isolerende verf voorkomt en verdoezelt lelijke vochtkringen, wat ze erg interessant maakt voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. Na het aanbrengen ervan voelt een muur of plafond immers warmer aan en krijgt condensatie weinig of geen kans.

 

Vochtopnemers

Op plekken en ruimtes waar voldoende ventilatie lastiger is, voorkomt Aquaplan’s nieuwe EverDry Vochtopnemer het ontstaan van condensatievocht. Deze vochtopnemer is steeds opnieuw te gebruiken en dus een milieuvriendelijk en duurzaam absorptieproduct. De EverDry vochtopnemer voorkomt aangedampte ruiten, wanden en plafonds en rekent af met vochtproblemen, muffe geurtjes, roest en schimmel. Bovendien is deze 100% lekdichte luchtontvochtiger handig te regenereren door verwarming in bijvoorbeeld de microgolf of door hem simpelweg in de zon te zetten.

 

Hoe weet je of het goed zit?

Uiteraard voel je zelf wel een beetje aan of de vochtigheidsgraad in je woning goed zit. Maar omdat meten pas echt weten is, valt de aanschaf van een vochtmeter te overwegen. Je vindt ze zowel online als in doe-het-zelf-zaken en ze zijn helemaal niet duur. Bovendien kun je er ook de doeltreffendheid van onze hogervermelde producten mee meten. Succes!

 

Wil je de vochtigheidsgraad in je huis aanpakken? Met ons ruime aanbod vochtbestrijdingsmiddelen wordt het kinderspel!

Zoek verkooppunten