Bescherm je buitenmuren tegen slagregen

Jarenlange blootstelling aan slagregen en wind kan je buitenmuren flink beschadigen. Je gevel kan poreus worden en er kunnen barstjes ontstaan, wat ook tot vochtproblemen in je binnenmuren kan leiden. In deze blog lees je hoe je buitenmuren optimaal beschermt tegen slagregen en ze weer waterdicht maakt.

Symptomen van vochtdoorslag

Blijven je buitenmuren verdacht lang vochtig na een regenbui? Dan heb je wellicht te maken met indringend vocht, veroorzaakt door slagregen. Ook scheurtjes in de muur, voegen die beginnen te lossen of afbladderende crepi duiden op een vochtige buitengevel. Als dit vocht zich vervolgens een weg naar binnen baant, kun je daar te maken krijgen met afbladderende verf en behang, houtrot, vochtvlekken, schimmels, muffe geuren en meer van dat onfraais. Gelukkig heeft Aquaplan voor elk buitenmuurprobleem een prima oplossing waarmee je je gevel weer waterdicht maakt.

Voegen en barstjes herstellen

Zit je enkel met wat losgekomen voegen tussen het metselwerk en kleinere betonbarstjes? Dan kun je de gevel eenvoudig herstellen en opvullen met Aquaplan’s gebruiksklare voegmortel Voeg-Express. Dit reparatiemiddel breng je eenvoudig met een kitpistool aan. Het biedt al na enkele uren drogen bescherming tegen slagregen. Voeg-Express hecht bovendien uitstekend op diverse ondergronden en is schuurbaar en overschilderbaar.

De onderkant van je gevel aanpakken

Gaat het om meer dan een handvol scheurtjes in de muur? Dan kun je de onderkant van je gevel het best behandelen met Aqua-Resist. Deze gebruiksklare muurcoating vormt een waterdichte laag die voorkomt dat vocht je gevel binnendringt. Aqua-Resist herstelt en verstevigt je gevel en biedt een langdurige bescherming. Ook is de coating vuilafstotend, afwasbaar en overschilderbaar. Bovendien is Aqua-Resist doeltreffend tegen zowel indringende slagregen als opstijgend vocht.

Bescherm je buitengevel met Muur-Dicht

Een volledige gevelbehandeling

Wil je meteen je hele gevel tegen vochtproblemen behandelen? Hiervoor heeft Aquaplan twee transparante gevelcoatings: Muur-Dicht en Transparant. Muur-Dicht is een kleurloze en ademende coating die al je buitenmuren waterdicht maakt. Het product is milieuvriendelijk en veilig in gebruik. Wie wil, kan de buitenmuren na gebruik overschilderen met een acrylaatverf in een kleur naar keuze. Transparant maakt je gevel eveneens waterdicht, maar is enkel geschikt voor niet-geschilderde buitenmuren en is niet overschilderbaar.

Wil je je buitenmuur behalve waterdicht maken ook meteen wit schilderen? Dan is Hydro-Flex het product dat je nodig hebt. Deze extreem dekkende, vochtwerende en vuilafstotende gevelverf beschermt je muur niet alleen tegen slagregen, maar dicht ook poriën en muurscheurtjes en is prima bestand tegen uv-stralen. De coating is dermate elastisch dat hij ook zeer geschikt is voor erg ruwe muren.

Zo, je weet nu hoe je je buitenmuren voor jarenlang kunt beschermen tegen slagregen. Klaar om in actie te schieten met Aquaplan? Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt!

Zoek verkooppunten