7 kordate kuren tegen vochtige binnenmuren

Vocht in huis is onaangenaam, ongezond en trakteert je muren op lelijke kringen, schimmelvorming, afbladderende verf en loskomend behangpapier. En dan zwijgen we nog over die muffe geur die de huiselijke ellende nog doet oplopen. Gelukkig maak je in deze blog kennis met zeven rigoureuze remedies tegen vochtige binnenmuren.

1. Aquaplan Everdry Vochtopnemer

Als vochtige lucht in aanraking komt met een koud oppervlak ontstaat condensatievocht, wat de boosdoener is bij heel wat vochtproblemen in huis. Uiteraard is ventilatie de aangewezen eerste hulp bij condensatie. Maar op plekken waar ventileren lastig is, biedt onze EverDry Vochtopnemer soelaas. Hij voorkomt aangedampte ruiten, wanden en plafonds en rekent af met muffe geurtjes en schimmel. Verder is hij te regenereren door hem simpelweg in de microgolf of zomerzon te zetten. Duurzaam is ie dus ook.

2. Aquaplan Anti-Condensatie

Condensatievocht tegen koude muren kun je ook tegengaan met Anti-Condensatie, onze isolerende en vochtwerende verf voor binnenmuren. Deze coating voorkomt en verdoezelt lelijke vochtkringen en schimmels. Ideaal dus voor in natte ruimtes zoals keukens en badkamers. Na het aanbrengen ervan voelt een muur of plafond meteen een stuk warmer aan.

3. Aquaplan Binnenmuur-Droog

Deze ademende en transparante coating brengt een onzichtbare en waterdichte barrière aan op probleemzones veroorzaakt door doorslagregen. Binnenmuur-Droog voorkomt vochtplekken, schimmelvorming, loskomend behang en afbladderende verf en is bijgevolg ideaal om bovengrondse vochtige binnenmuren mee te behandelen alvorens je ze gaat schilderen of behangen.

4. Aquaplan Badkamer-Dicht

Met deze waterdichte bekleding maak je alle horizontale en verticale oppervlakken in badkamers, douchekamers en keukens 100% waterdicht alvorens ze verder af te werken met bijvoorbeeld tegels. In die context vormt Badkamer-Dicht een ideale combinatie met de universele en elastische tegellijm Ascofix Kleef & Vast. Het enige waarop je moet letten is dat de muur voldoende droog is vooraleer je het product aanbrengt.

5. Aquaplan Wall-Injector

Om opstijgend vocht in binnenmuren tegen te gaan, heb je de keuze tussen injecteren of onderkappen. Het injecteren van een binnenmuur met een vloeistof of een gel is makkelijk en er komt geen breekwerk aan te pas. Aquaplan’s Wall-Injector is een kleurloze injectievloeistof voor een definitieve behandeling van bovengrondse muren. Door te beletten dat het opstijgend vocht verder doordringt, vormt ze een levenslange waterdichte barrière in je muur. Na het verwijderen van plinten, pleisterwerk of behang boor je injectiegaten in een horizontale voeg. Bekijk hiervoor ons online stappenplan onder de productbeschrijving van de Wall-Injector.

6. Aquaplan Vochtbarrière

Ga je opstijgend vocht liever met een gel dan met een vloeistof te lijf? Dan is Aquaplan’s Vochtbarrière met flexibele buisjes het product dat je nodig hebt. Deze solventvrije en gebruiksklare gel is snel en eenvoudig met een kokerpistool in boorgaten in een horizontale voeg in de muur te injecteren.

7. Aquaplan DPC-waterkeringsfolie

Zit er al veel opstijgend vocht in je binnenmuren? Dan is onderkappen een betere remedie dan injecteren. Dat betekent helaas wat breekwerk, maar je bent wel zeker dat je probleem volledig van de baan is. DPC-waterkeringsfolie is een rotvrije en scheurvaste waterdichte kunststoffolie op rol tegen opstijgend vocht in binnen- en buitenmuren. De folie is voorzien van een gewafeld profiel dat een betere mortelhechting verzekert en afglijden voorkomt. Vandaag wordt bij nieuwbouw zo’n waterkerende laag meestal standaard voorzien.

Lees meer over hoe je je binnenmuren vochtvrij houdt!

Zoek verkooppunten