Search

Zo plaats je zelf eenvoudig een dakterras met daktegels

Een dak beloopbaar maken geeft aan heel wat huizen een grote meerwaarde. Een dakterras met dakterrastegels is bovendien makkelijk zelf te plaatsen. Met de decoratieve, slijtvaste, rot- en vorstvrije rubber dak- en draintegels met klinkermotief maak je zelf in een handomdraai een stevig en mooi dakterras.

Met daktegels kies je voor eenvoud

Rubber dak- en draintegels zijn rubberen daktegels voor een plat dak, balkon of terras met heel wat voordelen. De tegels hebben een oppervlakte van 50 cm x 50 cm en wegen slechts 4 kilogram per stuk. Dat maakt dat je snel een grote oppervlakte kunt bedekken met dakterrastegels die niet te zwaar zijn. Deze tegels zijn bovendien gemaakt van gerecycleerd materiaal. Daarom zijn deze rubberen daktegels op veel vlakken een prima keuze. Je vindt ze in de kleuren zwart, grijs en groen.

Dakterrastegels: licht en veelzijdig

Met Rubber Dak- en Draintegels kun je overal aan de slag. Omdat ze zo licht zijn, kun je ze makkelijk plaatsen en wordt het dak niet te zwaar belast. De drainagetegels dempen ook schokken en geluid, zijn slijtvast en ze hebben anti-slip eigenschappen zodat je niet uitglijdt op je dakterras. Dankzij de waterafvoerkanalen en kabelgoten heb je een goede afvoer van water zodat je terras snel droogt en je het regenwater kunt recupereren.

Zo leg je rubberen dak- en draintegels in 1, 2, 3

Het leggen van rubberen dakterrastegels is heel eenvoudig:

  • Veeg de ondergrond schoon met een harde borstel
  • Plaats vervolgens de tegels op het platte dak
  • Waar nodig kun je de daktegels eenvoudig op maat snijden

Rubber tegeldragers: extra bescherming voor je dak

Wil je de dakbedekking eerst extra beschermen? Dan kan je onder de hoeken van de drainagetegels ook rubberen tegeldragers plaatsen.

“Tegels op plat dak zijn voor mij de ideale keuze om snel en gemakkelijk een beloopbaar dak te maken”

“Een plat dak beloopbaar maken kan in mijn ogen niet eenvoudiger dan met rubberen dak- en draintegels. Deze dakterrasbedekking beschermt het dak en is heel snel geplaatst. Het tegelmotief geeft het terras een mooie uitstraling en de tegels gaan heel lang mee. Ook belangrijk is dat je op de tegels niet uitglijdt. Dat maakt mijn dakterras heel wat veiliger. Voor mij zijn tegels op dakterras de evidente keuze met niets dan voordelen.” – Patrick Van de Velde.