Zelfklevende dakrollen aanbrengen

Aquaplan maakt het plaatsen van een bitumen dakrol eenvoudig. Het zelfklevend systeem is de meeste veilige en eenvoudige manier om een bitumen dakbedekking aan te brengen. Zowel de onderlaag als de toplaag hebben een wegtrekfolie. Met behulp van de Activator zorgen we voor ideale omstandigheden om een zelfklevende dakrol te verkleven. Voor de toplaag kan je kiezen tussen verschillende kleuren leislag. De lichte leislag reflecteert en zorgt voor een koelend effect.

Benodigdheden
  • Dak-Reparatie
  • Zelfklevende dakrol
  • Snijmes
  • Anti-Scheur
  • Rooffix Activator
  • Dak-Reparatie
  • Anti-Scheur
  • Zelfklevende dakrol
  • Rooffix Activator
  • Snijmes
Stappenplan
imagealt

Stap 1

Maak de ondergrond eerst stof- en vetvrij. Bij renovatie, herstel eventuele blazen, barsten en scheuren in de verweerde bitumen ondergrond met de elastische DAK-REPARATIE verstevigd met de scheurvaste polyestermat ANTI-SCHEUR.

imagealt

Stap 2

Plaats eerst de zelfklevende dakrol op het dakoppervlak. Begin steeds b­ij het laagste punt van het dak namel­ijk de kant van de hemelwaterafvoer. Leg de zelfklevende dakrol in dezelfde richting als de banen van de onderlaag of de bestaande dakbedekking die dienst doet als onderlaag, maar verspring met 50 cm. Halveer dus eerst de baanbreedte van de eerste dakrol. Indien je een volledig nieuwe dakbedekking legt, dan start je eerst met een volledige breedte van de onderlaag. Rol de dakrol af om uit te lijnen. Rol vervolgens de zelfklevende dakrol weer half op. Breng ROOFFIX ACTIVATOR aan op de ondergrond waar de dakrol gaat komen om een optimale hechting te verzekeren. Wacht even tot deze handdroog is (+/- 5 à 10 min).

imagealt

Stap 3

Sn­ij de folie voorzichtig door zonder de rol te beschadigen. Verw­ijder vervolgens de aftrekfolie van de zelfklevende dakrol terwijl je de dakrol stevig aandrukt op de ondergrond. Druk van binnen naar buiten aan, zodat tijdens het afrollen van de rol er geen lucht wordt ingesloten. Druk de naden extra aan met een naadroller. Herhaal dezelfde werkwijze voor de andere helft van de dakrol.

imagealt

Stap 4

Zorg dat er een overlap is van 8 cm in de lengterichting b­ij het plaatsen van de volgende dakrol. Sn­ij de rol op maat af, rol voor de helft terug op, haal de folie van de naden, verwijder de folie van de dakrol en plak de dakrol vast op dezelfde werkwijze. Zorg voor een overlap van 15 cm in de breedte, de kopse naadverbinding tussen de verschillende dakrollen. Zorg dat de kopse naden ook verspringen ten opzichte van de onderliggende en naastliggende dakbanen.

imagealt

Stap 5

Werk vervolgens de dakopstanden af met stroken de zelfklevende dakrol. Breng eerst ROOFFIX ACTIVATOR spray aan op de dakopstanden aan om een optimale hechting te verzekeren. Wacht even tot deze handdroog is (+/- 5 à 10 min). Breng vervolgens de stroken aan. Zorg dat de stroken tot min 10 cm op het dakoppervlak komen. Werk de dakopstanden rondom rond eerst af.

Zoek verkooppunten