Branden van een dakrol

Aquaplan maakt het plaatsen van een bitumen dakrol met elke bevestigingsmethode eenvoudig. Het branden van een dakrol is minder makkelijk voor een klusser die hier geen ervaring mee heeft. Een dakrol wordt beschadigd als je teveel gaat branden.

Vandaar komt Aquaplan met een partieel zelfklevende dampdrukverdelende onderlaag die je niet hoeft te branden. Bij het branden van de toplaag zal de hitte voldoende zijn om in één keer de onderlaag mee verder te verkleven. De onderlaag beschermt je dak en of isolatie bij het branden. Zo kan ook een klusser met het branden aan de slag.

Benodigdheden
 • Dak-Reparatie
 • Roofprimer
 • Brander
 • Anti-Scheur
 • Roof Top Heat & Glue Mineral
 • Snijmes
 • Dak-Reparatie
 • Anti-Scheur
 • Roofprimer
 • Roof Top Heat & Glue Mineral
 • Brander
 • Snijmes
Stappenplan
imagealt

Stap 1

Maak de bestaande dakbedekking eerst droog, stof- en vetvrij. Bij renovatie, herstel eventuele blazen, barsten en scheuren in de verweerde bitumen ondergrond met de elastische DAK-REPARATIE verstevigd met de scheurvaste polyester mat ANTI-SCHEUR. Voor een optimale hechting van de nieuwe dakbedekking op een oude dakbedekking, breng je 1 laag hechtvernis ROOFPRIMER aan, die het achtergebleven stof fixeert.

imagealt

Stap 2

Plaats eerst de ROOF TOP HEAT & GLUE MINERAL op het dakoppervlak. Begin steeds bij het laagste punt van het dak namelijk de kant van de hemelwaterafvoer. Leg de toplaag in dezelfde richting als de banen van de onderlaag of de bestaande dakbedekking die dienst doet als onderlaag, maar verspring met 50 cm. Halveer dus eerst de baanbreedte van de eerste dakrol.

imagealt

Stap 3

Leg de dakrol waar hij moet komen, rol hem een beetje af met je voet en lijn hem mooi uit. Rol hem daarna terug op. Richt de brander schuin op de onderkant van de rol (30% van de vlam gericht naar de rol en maximum 70% gericht naar het dakoppervlak). Je beweegt de brander lichtjes van de ene kant van de dakrol naar de andere kant en je duwt met je voet de rol stevig naar voren. Wanneer de folie een beetje smelt is het al voldoende en ga je verder met je brander. Blijf nooit met je brander te lang op 1 punt. Bij een goede hoeveelheid branden is en een kleine bitumen rups zichtbaar aan de rand van de dakrol.

imagealt

Stap 4

Zorg dat er een overlap is van 8 cm in de lengterichting bij het plaatsen van de volgende dakrol. Snij eerst de rol op maat af, lijn hem uit en rol hem daarna terug op. Breng vervolgens met behulp van de brander de dakrol aan.

imagealt

Stap 5

Zorg voor een overlap van 15 cm in de breedte, de kopse naadverbinding tussen de verschillende dakrollen. Zorg dat de kopse naden ook verspringen ten opzichte van de onderliggende en naastliggende dakbanen. Snij steeds de dakrol op maat af en rol hem terug op en lijn hem uit alvorens te branden. Werk zo het dakoppervlak verder af.

imagealt

Stap 6

Werk vervolgens de dakopstanden af met stroken ROOF TOP HEAT & GLUE MINERAL. Zorg dat de strook de dakopstand volledig bedekt en 15 cm van het dakoppervlak. Snij de dakrol in stroken van de juiste lengte. Snij de hoekjes van de stroken schuin af.

imagealt

Stap 7

Begin in de hoek van de dakopstand. Snij de strook schuin in aan de bovenste kruising van de dakopstand. Breng een tweede schuine insnijding aan in de hoek van je dakopstand. Brand eerst de onderste delen en werk naar boven toe. Plooi hem zoals de foto aangeeft.

imagealt

Stap 8

Werk nu de andere kant van de hoek af. Snij de strook op maat en snij de hoekjes schuin af. Snij de strook schuin in zoals op de foto. Plooi de strook goed in de hoek. Brand eerst de onderste delen en werk naar boven toe.

imagealt

Stap 9

Werk de dakopstanden rondom rond eerst af. Snij de stroken op maat. Snij de hoekjes schuin af en zorg voor een overlap van minimum 10 cm. Verwijder de leislag daar waar er een overlap komt. Als de stroken klaar zijn, dan pas begin je met het branden. Druk de stroken zeer goed aan in de hoek van de dakopstand. Zorg dat er geen lege ruimte onstaat. Gebruik hiervoor een dakroller.

Zoek verkooppunten