Scheuren en gaten in geasfalteerde paden en opritten
Home Oplossingen Tuin  Scheuren en gaten in geasfalteerde paden en opritten

 Scheuren en gaten in geasfalteerde paden en opritten

Er zijn heel veel oorzaken van gaten of scheuren in je geasfalteerde oprit of pad

Asfalt is een mengsel van grind of steen, zand en een zeer fijne vulstof dat met bitumen aan elkaar wordt gekleefd. Een geasfalteerde oprit of pad ziet veel af waardoor er gaten en scheuren kunnen opduiken in de asfaltlaag. Verschillende soorten weer spelen daarbij een belangrijke rol: zonlicht, vocht, bevriezing onder 0 graden Celsius en daarna ontdooien, … Het asfalt kan hierdoor beschadigd worden. Maar ook boomwortels kunnen zeer open asfalt beschadigen en een oprit waar elke dag meermaals een wagen over rijdt, kan ook door die belasting scheuren vertonen.

Zo herstel je zelf afalt

Met vloeibare bitumen maak je asfalt weer als nieuw

Asfalt kan elke doe-het-zelver tegenwoordig zelf herstellen. Voor het asfalteren van opritten en paden gebruikt men bitumen. Dit is een soort asfaltmengsel bestaande uit ruwe aardolie. Niet al te grote gaten en scheuren in geasfalteerde paden en opritten kan je daardoor zelf repareren met Renov’Asphalt of Repar’Asphalt. Deze half vloeibare en soepele bitumenemulsie kan je eenvoudig aanbrengen en het product vult de scheuren en gaten op. Zo herstel je het asfalt en voorkom je dat water en vorst grotere schade kunnen aanrichten. Bovendien egaliseer je hiermee de garageoprit of het geasfalteerde pad in en rondom de scheur of gat.

Asfalt herstel je met de volgende producten:

Heeft u een ander probleem

Groene aanslag en andere vervuiling

Groene aanslag en andere vervuiling

19 september 2024
Op schaduwrijke en vochtige plaatsen ontstaat er in de herfst en de winter groene aanslag. Er zijn verschillende eenvoudige manieren om deze aanwas te verwijderen.
Aantasting ondergrondse materialen door vocht

Aantasting ondergrondse materialen door vocht

19 september 2024
Vocht kan zowat alle ondergrondse materialen aantasten. Een bitumineuze coating helpt je om alle materialen langdurig te beschermen tegen grondwater.
Waterdichte vijver

Waterdichte vijver

19 september 2024
Een lek in een vijver is heel vervelend. Gebruik daarom altijd een stevige en elastische vijverfolie. Ook bij een lek in je vijverfolie moet je niet panikeren.