EPDM, de waterdichte oplossing voor platte daken

Waterdicht plan

Platte daken zijn niet enkel populair in de moderne architectuur, ook bij renovaties met bijvoorbeeld een uitbouw wordt vaak voor deze dakvorm gekozen. Speciaal voor doe-het-zelvers ontwikkelde Aquaplan FlexiFoil, een eenvoudige, waterdichte en duurzame totaaloplossing voor platte en licht hellende daken. Flexifoil bestaat uit een hoogwaardige dakbedekking uit EPDM-rubber, een viertal lijmen en enkele toebehoren.

Vernieuwen én nieuwbouw

De synthetisch rubberen EPDM-dakbedekking is uiterst geschikt voor alle platte daken, zowel in nieuwbouw als in renovatieprojecten. De uv-bestendige folie is superelastisch, bestand tegen extreme weersomstandigheden en gaat makkelijk 40 jaar mee. Bovendien is de gewafelde EPDM van Aquaplan eenvoudig te verlijmen. Met één laag is je volledige dak waterdicht. En dankzij de voorgevormde hoekstukken en hemelwaterafvoeren van FlexiFoil is ook de afwerking een fluitje van een cent.

Vier lijmen

Naast het EPDM-rubber en de onderdelen voor de afwerking bestaat de FlexiFoil-totaaloplossing uit vier lijmen.

  • De FlexiFoil Oppervlaktelijm is een krachtige en gebruiksklare PU-lijm die je enkel op het dakoppervlak moet aanbrengen, waarna je de EPDM-folie aanbrengt en nog kunt corrigeren tot alles perfect ligt.
  • Met de spuitbare en dubbelzijdig aan te brengen FlexiFoil Opstandenlijm hecht je de EPDM-folie probleemloos aan de opstaande dakrand.
  • Ook de derde lijmsoort, de FlexiFoil Details & Naden, doet wat je vermoedt. Je kunt hem zowel horizontaal als verticaal gebruiken.
  • Met FlexiFoil Overlapping ten slotte verlijm je overlappende EPDM-folies dubbelzijdig aan elkaar. Deze lijm heb je enkel nodig als je niet met één op maat gemaakte folie werkt, maar met meerdere stukken omdat je dak bijvoorbeeld te groot is om met één zware folie te werken.

Vier stappen

Onze EPDM-dakbedekking is verbazingwekkend eenvoudig aan te brengen in drie tot vier stappen. Vooreerst verlijm je de EPDM-folie met FlexiFoil Oppervlaktelijm, daarna verlijm je de randen met FlexiFoil Opstandenlijm en werk je de hoeken af. De derde stap, namelijk het verlijmen van eventuele overlappen met FlexiFoil Overlapping, kun je overslaan als je met een folie uit één geheel werkt. De laatste stap bestaat uit het afwerken met FlexiFoil Details & Naden. De volledige uitleg over hoe je deze vier stappen precies uitvoert, staat in onze Praktische EPDM Rubberdak Gids.

Zorg er uiteraard voor dat je plat dak stof-, vet- en plasvrij is vooraleer je begint. Is je dak te verweerd en niet meer schoon te vegen? Gebruik dan eerst de Aquaplan Special Primer EPDM.

Klaar als pompwater

Vooraleer je bestelt, hoeft je enkel nog op te meten. Reken zeker ook de opstaande randen mee, want je moet de EPDM tot helemaal in het hoekje aanbrengen. En reken voor de zekerheid 20 cm extra, want niet alle daken staan 100% haaks.

De Aquaplan EPDM-folie is beschikbaar in 7 verschillende breedtes: van 0,7 tot 7 meter. De lengte bestel je op maat. Reken na bestelling op een vijftal werkdagen voor levering in je doe-je-zelfzaak. Omdat de folie opgeplooid in dozen wordt geleverd, vormt transport ook met een kleinere gezinswagen geen probleem.

Veel succes!

Wil je nog meer weten over het aanbrengen van de Aquaplan EPDM-folie? Download onze EPDM Rubberdak Gids!

Zoek verkooppunten