Verlijmen van dakrollen

Aquaplan maakt het plaatsen van een bitumen dakrol eenvoudig. Het verlijmen is een veilige en eenvoudige manier om een bitumen dakbedekking aan te brengen. Het voordeel van koudlijm is dat het als een extra waterdichtingslaag functioneert en kleine scheurtjes of blaasjes herstelt. De langere droogtijd van de koudlijm zorgt ervoor dat je de ligging van je dakbaan nog kan corrigeren. Het verlijmen van een dakrol is ideaal bij renovatie wanneer er een oneffen ondergrond is of een ondergrond met leislag.

Benodigdheden
 • Dak-Reparatie
 • Roofprimer
 • Vloerwisser
 • Dakroller
 • Anti-Scheur
 • Roof Top Heat & Glue Mineral
 • Snijmes
 • Dak-Reparatie
 • Anti-Scheur
 • Roofprimer
 • Roof Top Heat & Glue Mineral
 • Vloerwisser
 • Snijmes
 • Dakroller
Stappenplan
imagealt

Stap 1

Maak de bestaande dakbedekking eerst droog, stof- en vetvrij. Bij renovatie, herstel eventuele blazen, barsten en scheuren in de verweerde bitumen ondergrond met de elastische DAK-REPARATIE verstevigd met de scheurvaste polyester mat ANTI-SCHEUR. Voor een optimale hechting van de nieuwe dakbedekking op een oude dakbedekking, breng je 1 laag hechtvernis ROOFPRIMER aan, die het achtergebleven stof fixeert.

imagealt

Stap 2

Plaats eerst de ROOF TOP HEAT & GLUE MINERAL op het dakoppervlak. Begin steeds bij het laagste punt van het dak namelijk de kant van de hemelwaterafvoer. Leg de toplaag in dezelfde richting als de banen van de onderlaag of de bestaande dakbedekking die dienst doet als onderlaag, maar verspring met 50 cm. Halveer dus eerst de baanbreedte van de eerste dakrol.

imagealt

Stap 3

Breng één laag ROOFIX koudlijm aan op de ondergrond waar de dakrol gaat komen met een vloerwisser of borstel. Leg de dakrol in de lijm en rol de dakrol verder af in de lijm door met je voet de dakrol stevig vooruit te duwen. Zorg dat de lijm over de breedte van de rol goed verspreid is. Giet desnoods nog wat extra koudlijm uit. Druk de naden extra aan met een naadroller. De lijm moet van onder de rand van de dakrol komen.

imagealt

Stap 4

Zorg dat er een overlap is van 8 cm in de lengterichting bij het plaatsen van de volgende dakrol. Snij eerst de rol op maat af en rol hem daarna terug op. Breng vervolgens koudlijm aan op de plaats waar de dakrol gaat komen en rol daarna de dakrol stevig in de lijm.

imagealt

Stap 5

Zorg voor een overlap van 15 cm in de breedte, de kopse naadverbinding tussen de verschillende dakrollen. Zorg dat de kopse naden ook verspringen ten opzichte van de onderliggende en naastliggende dakbanen. Snij steeds de dakrol op maat af en rol hem terug op alvorens de koudlijm aan te brengen. Werk zo het dakoppervlak verder af.

imagealt

Stap 6

Werk vervolgens de dakopstanden af met stroken ROOF TOP HEAT & GLUE MINERAL. Zorg dat de strook de dakopstand volledig bedekt en 15 cm van het dakoppervlak. Snij de dakrol in stroken van de juiste lengte. Snij de hoekjes van de stroken schuin af.

imagealt

Stap 7

Begin in de hoek van de dakopstand. Snij de strook schuin in aan de bovenste kruising van de dakopstand. Breng een tweede schuine insnijding aan in de hoek van je dakopstand. Breng eerst koudlijm aan en vervolgens de strook. Plooi hem zoals de foto aangeeft.

imagealt

Stap 8

Werk nu de andere kant van de hoek af. Snij de strook op maat en snij de hoekjes schuin af. Snij de strook schuin in zoals op de foto. Plooi de strook goed in de hoek. Breng eerst koudlijm aan alvorens de strook definitief aan te brengen.

imagealt

Stap 9

Werk de dakopstanden rondom rond eerst af. Snij de stroken op maat. Snij de hoekjes schuin af en zorg voor een overlap van minimum 10 cm. Verwijder de leislag daar waar er een overlap komt. Als de stroken klaar zijn, dan pas begin je met de koudlijm aan te brengen. Druk de stroken zeer goed aan in de hoek van de dakopstand. Zorg dat er geen lege ruimte onstaat. Gebruik hiervoor een dakroller.

Zoek verkooppunten