Over Aquaplan

De geschiedenis van Aquaplan in een notendop

Aquaplan biedt kwalitatieve producten voor het verbeteren en beschermen van je huis en tuin. Dit op het vlak van vochtproblemen, dakbedekking en isolatie. Aquaplan biedt professionele systemen op maat voor de doe-het-zelver. Zo kan iedereen het resultaat van de professionele vakman bereiken. Aquaplan begeleidt je van A tot Z waardoor klussen eenvoudig wordt. Aquaplan is al meer dan 25 jaar expert in zijn vak en maakt deel uit van de IKO-group welke al meer dan 100 jaar ervaring heeft in de professionele markt. Aquaplan is uw partner in totaaloplossingen voor bescherming van uw woning welke dankzij eigen productie en R&D afdeling garant staat voor kwaliteit.

1985 - OPRICHTING VAN AQUAPLAN

Voor het eerst wordt aandacht besteed aan een sterk opkomend fenomeen: De Doe-Het-Zelf markt. Via de nieuwe Aquaplan-afdeling richt ATAB zich nu ook op de consument via de bouwmarkten en DHZ-zaken. Vanuit de know how in waterdichting voor platte daken wordt gestart met vloeibare coatings en pasta’s voor vochtbestrijding. Naast het professionele programma ontwikkelt zich al snel een volledig assortiment voor dak en muur voor de doe-het-zelver.

1986  OPRICHTING van AQUAPLAN Nederland

Aquaplan introduceert succesvol haar DHZ-programma in Nederland.
AQUAPLAN is al bijna 30 jaar marktleider in de Benelux.

1987 - AQUAPLAN OP BATIBOUW

Batibouw, the place to be !
Ook Aquaplan had begrepen dat aanwezigheid op grote evenementen als Batibouw en andere beurzen zeer belangrijk is in het kader van de uitbouw van het merk AQUAPLAN

Ook in 2015 zal AQUAPLAN op Batibouw aanwezig zijn!

1991 - AQUAPLAN KUSTTRAM ACTIE

De Kusttram van België wordt in een Aquaplan jasje gestoken en de eerste radiospot komt op Radio 2. Aquaplan werkt intensief aan haar naambekendheid. Het succes van Aquaplan leidt ertoe dat in de periode eind 1990-1992 de productie van vloeibare waterdichtingsproducten volledig wordt vernieuwd. Hiervoor worden een nieuw tankpark en een nieuwe productiehal gebouwd. Er worden eveneens diverse nieuwe mengers, afvullijnen en verpakkingsmachines in gebruik genomen.

1997 - AQUAPLAN & het “Grune Punkt”

Aquaplan neemt verantwoording voor het milieu  en gaat voor ECO. Daarvoor sluit zij zich aan bij Fost-Plus en Val-i-Pac om het verpakkingsafval systematisch te verminderen of te recyclen.

Aquaplan lanceert als eerste binnen het DHZ-kanaal een ecologisch programma met watergedragen producten.  De Belgische markt honoreert Aquaplan als beste partner voor zijn service en professionele aanpak.

2000 - AQUAPLAN MEMBER OF THE IKO GROUP

IKO werd in 1951 opgericht in het Canadese Calgary. In 1972 zette de IKO group voor het eerst voet op Europese bodem in Ham. Met de overname in 2000 van Atab/Aquaplan positioneert IKO zich nadrukkelijk in Europa. De vestiging Atab/Aquaplan in Antwerpen wordt het Europese hoofdkantoor en kenniscentrum van de IKO group.

2006 - IKO lanceert PIR isolatieplaat

Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van Atab/Aquaplan. Met vele jaren expertise in waterdichting en dakdichting en nu ook met PIR isolatie biedt Atab als fabrikant totaalsystemen aan voor elke toepassing in de bouw.

2008 - AQUAPLAN lanceert concept “op maat”

Aquaplan start in de DHZ het totaalconcept “Op maat – Op bestelling” met als eerste introductie een EPDM rubber dak op maat. Al snel wordt dit uitgebreid met AquaplanT groen dak, Rubber Dak, Draintegel, Kasteel-Lei, Aqua-Pan, IKO Enertherm isolatie enz.

Welk product kiezen?

Van probleem naar oplossing in enkele eenvoudige stappen ...

Product catalogus

Waar verkrijgbaar?

In België en Nederland verkrijgbaar bij alle betere bouwmarkten en doe-het-zelf-zaken ...